یک متخصص و فعال در حوزه طراحی سایت ، سئو ، تولید محتوا و بازایابی اینترنتی باشید. حتما اسم ابزار سرچ کنسول به گوشتان خورده و یا حتی با آن سر و کار دارید. برای کسانی که تازه م ی خواهند با این ابزار آشنا بشوند و کاربرد سرچ کنسول را بدانند ، این مقاله بسیار مناسب است و می توانند از آن اطلاعات زیادی کسب کنند.
یکی از مهم ترین کاربرد سرچ کنسول ، در آنالیز و شناسایی صفحات ما نسبت به الگوریتم و معیار های سنجشی است که برای بحث تولید محتوا ، مارکتینگ ، تجربه و رابط کاربری و … بسیار نیاز است تا از آن ها استفاده شود.
اطلاعاتی که این ابزار به ما می دهد ، همگی از طریق آنالیز معیار هایی است که برای آن تعریف شده و در راستیا این است که وبستر و یا متخصصی که پشت آن وب استی است ، هر چه می تواند از آن اطلاعات ، دانش استخراج کند و بتواند تاثیرات مثبت تری در افزایش نرخ بازدید ، کلیک ، ترافیک ، فروش و … وب سایت هود داشته باشد.
از طرفی این اطلاعاتی که از وب سایت توسط سرچ کنسول داده می شود ، اطلاعاتی از تک تک صفحات ، کل وب سایت ، اعلام وضعیت صفحات ، لینک ها و… است که می تواند در بهینه بودن تمام وب سایت به ما کمک بسیاری کند.
لازم به ذکر است که اگر شما یک وبمستر قدیمی هستید و یا مدت زمانی زیادی است که با این ابزار های گوگل سر و کار ندارید ، کاربرد سرچ کنسول ، همانند ابزار وبمستر تولز قدیم هستش که کمی رابط کاربری حرفه ای تری ، و دقت بالتری و امکانات پیشرفته تر نسبت به آن دارد. این مقاله از دست ندهید و در ادامه با ما همراه باشید.
پادکست :
برای تازه واردان این حوزه لامزم است تا اطلاعاتی از قبیل اینکه سرچ کنسول اصلا چیست کمی توضیح داده شود. سرچ کنسول یک ابزار شناسایی ريال نالیز و اقدام برخی از فعالیت های بهینه سازی است. همانطور که می دانید نسحه قبلی این ابزار وبمستر تولز نام داشت و نواقصاتی داشت که همگی در انی نسخه از ابزار که google search console نام دارد بر طرف شده است.
این ابزار یا شناسایی تمام صفحات ، بک لینک ها ، لینک های خارجی شده از هر صحه ، لینک های وارد شده در هر صفحه ، لیستی را آماده می کند تا مدیر و وبمستر آن را از تمام وقایع آگاه کند.
این ابزار نه تنها یک وسیله برای آنالیز وضعیت وب سایت است ، بلکه برخی از موارد دتکت کردن ، مشکلات و عیب یابی وب اسیت ، رفع مشکلات ، ساخت کوئری ، و همچنین فَچ کردن نیز با آن انجام می شود.
لازم است بدانید که بخش مهم دیگر این ابزار قابلیت شناسایی صفحات ریدایرکت شده است و می توانید تمام آدرس ها را از این قبیل بررسی کنید. همچنین قابلیت شناسایی برخی تطابق داشتن های وب سایت با الگوریتم گوگل را نیز دارد تا بتواند وب مستر را در جریان تر قرار دهد. در ادامه به بخش ها و کاربرد سرچ کنسول خواهیم پرداخت
بعد از اینکه وب سایت خود را در سرچ کنسول onership کردیم ، لازم است تا وارد کوئری مربوطه به آن شویم. سپس در منوی سمت چپی که برای ما وجود دارد بر روی گزینه overview کلیک کنید. تا صفحه موجود در google search console برای شما تغییر کند.
با کلیک بر روی این قسمت صفحه ای مبتنی بر اطلاعاتی از کل مواردی که توسط کاربر دیده می شود ، سرچ می شود ، ریز اطلاعات ها ، دیتیل ها ، کلمات سرچ شده ، میزانکلیک های مربوطه به آن و … برای شما به نمایش گذاشته می شود.
جالب تر اینکه شما می توانید تمام مواردی که برای صفحه وب شما خطرناک است ، از بابت کلیک ها و تعداد بازدید لینک ها ورودی ، می توانید همه آن ها شناسایی کنید و همانند یک آلازم آن را از این قسمت از ابزار سرچ کنسول ببینید.
گزارش کوئری و overview از مهم ترین کاربرد سرچ کنسول به شمار می آید و نیاز است تا به مرور زمان با آن بیشتر آشنا شوید و سپس اقدام به فعالیت با آن کنید تا رتبه خوبی را در سئو و serp داشته باشید.
یکی دیگر از آیتم های مهم گزارش کوئری و کاربرد سرچ کنسول ، پرفورمنس آن در منوبار سمت چپ است. این قسمت را با کلیک بر روی آن شما را به صفحه ای دیگر هدایت می کند که در آن می توانید کلی امکانات و نمودار های متفاوتی را ببینید.
در این قسمت از مهم ترین آیتم های موجود ، همان نمودار اتس که با 4 دسته بنید در آ« اطلاعاتو درصد و میزان هایی را نشان می دهد. این قسمت از نمودار تشکل شده از آمار هایی چون تعداد کلیک ، دفعات دیده شدن ، نرخ ctr و موقعیت رتبه وب سایت و صفحات آن است.
همانطور که می دانید نرخ ctr شامل این فرمول است : تعداد کلیک ها صورت گرفته از لینک تقسیم بر دفعات دیده شدن لینک ها ضربدر 100. این فرمول درصدی را نشان می دهد که بهتر است همیشه عددی بالاتر از 50 درصد باشد.
انی نمودار با انتخاب هر کدام از دسته ها ، خطی را در راستای میزان فعالت ها و داده های مربطوه می دهد. همینطور با بردن نشانگر ماوس بر روی هر کدام از نقاط مشخص شده بر روی خط نمودار ، در تاریخ مربطوه میزان هر کدام از اتفاقات رخ داده را به شما نشان خواهد داد.
از مهم ترین کاربرد سرچ کنسول ، می توان به اینسپکشین آدرس اشاره کرد. این ابزار برای درخواست کراول و فچ کردن صفحه و آدرس مورد نظر ما را به عهده دارد. همانطور که می دانید ، گوگل تعدادی الگوریتم بسیار مهم و شاخص دارد. این الگوریتم ها همگی برگرفته از رفتار کاربران در هر لحظه است.
حال این الگوریتم ها نسبت به معیار هایی که برا آن ها در نظر گرفته شده و آن ها را برنامه ریزی کرده اند. در قالب ربات ها و خزنده هایی به نام کراولر ، وب سایت و تمام صفحات و لینک ها ما را ایندکس می کنند. 50 درصد به بالای امتیاز سئو ما و رتبه صفحه در نتایج همه بسته به این کراولر ها است.
اما کاربرد دیگر این ربات در سرچ کنسول چیست؟ جلوگیری از کپی شدن محتوا و مقاله وب سایت شما. اشخاصی هستند که محتوای شما را سریع بعد از انتشار یافتن ، توسط ابزار های ساخته شده شناسایی می کنند و سپس در وب سایت خود درج می کنند.
با درخواست دادن کراولر به ایندکسینگ صفحه و آدرس مورد نظر ، دیگر مشکلی از قبیل کپی کردن محتوای شما و امتیاز منفی گرفتن وب سایت شما وجود نخواهد داشت.
یکی دیگر از کاربرد سرچ کنسول را می توان به گزینه sitemap در منو اشاره کرد. این آیتم با وارد کردن آدرس درست و مربطوه ، باعث می شود که وب سایت با یک شناسایی و دیتیل های دقیق تری بتواند وب سایت شما را شناسایی کند. حال سایت مپ چیست؟
سایت مپ در واقع دسته بندی اصلی صفحات وب سایت ما است که کتگوری و کوئری های اصلیآن را به گوگل و سایر موتور های جستوجوگر معرفی می کند. به عنوان مثال ما در وب سایت خود یک دسته بنید از صفحات و برگه های پیلار ، لندینگ پیج داریم که هر کدام از آ« ها جداگانه طراحی می شوند.
در قسمتی دیگر هم صفحاتی با عنوان نشوته و مقالات داریم و یا قسمتی را داریم با نام نمونه کار ها ویا صفحات دیگری را با نام هشتگ ها و خود دسته بنید ها داریم. می توان گفت که به غیر قسمت برگه ها ، سایر صفات ما ، از صفحات تکرار شونده به حساب می آیند که به صورت اتوماتیک ساخته می شوند و قالبی منحصر به فرد دارند.
حال برای اینکه گوگل لتواند یک شناسایی دقیق و کلی تری نسبت به صفحات وب سایت ما داشته باشد ، بهتر است صفحات و مطالب و محتوا مربوطه در کوئری و دسته بندی خود ایجاد شود و سپس سایت مپ کل سایت را ساخته و آن را در این قسمت از ابزار سرچ کنسول وارد کرده و در نتیجه آن را تایید می کنیم.
یک بخش مهم دیگر در سرچ کنسول ، مورد link در منو است. این قسمت از این ابزار ، با کلیک بر روی آن صفحه ای از اطلاعت کلی نسبت به تمام لینک های وب سایت را به ما ارائه می دهد.
همانطور که می دانید ، بای داشتن یک رفتار سئو طور ، نیزا است تا لینک ها متعددی ساخته شود. حال این لینک ها می تواند خارجی باشند و یا لینک های داخلی. به هر حال نیزا است تا تمام ورودری ها و خروجی های سایت ما چک شود تا خدایی نکرده یک رفتار نا درست و خارج از قوانین الکوریتم های گوگل نداشته باشیم.
از طرفی شما باید بدانید که چگونه یک لینک سازی استراتژیک در وب سایت خود داشته باشید. پس نیاز است تا تمام لینک های وب سایت خود را بشناسید و سپس اقدام به حذف ، تصحیح و تغییر لینک های داخلی و خارجی کنید.
می توان گفت از مهم ترین و جذاب ترین الگوریتم ها و کاربدر سرچ کنسول در معیار mobile friendly است. در این قسمت از ابزار سرچ کنسول ، شما به یک صفحه ای منتقل می شوید که در آن ، تمام صفحات وب شما را شناسایی کرده و نسبت به میعار های تجربه کاربری که گوگل تعیین ، مواردی را برایتان مشخص می کند.
به عنوان مثال آیا این صفحه اصلا رسپانسیو هستش یا خیر. یا اصلا این صفحه فونت هایی به اندازه و خیلی ریز ندارد؟ از طرفی اینکه عنواوین و طراحی مربطوه نسبت به جذابیت در نمایشگر موبایل خوب کار شده است یا خیر؟ جالبتر اینکه این قسمت از ابزار این را برای صفحات شما شناسایی می کند تا آیا لینک ها و دکمه هایی که در سایت جای داده اید ، آیا به اندازه کافی از هم فاصله دارند یا خیر.
به طور کلی این ابزار بسیار گسترده است و حرکت ها و اطلاعات جامعی می توان از کاربرد سرچ کنسول بدست آورد. نیزا است تا با تمام آیتم ها آشنا شوید و سپس اقادام به یادگیری تجربی کنید. اگر مدیر شرکتی هستید که وب سایت درای و یا وبمستری هستید که وقت گذراندن وقت در سرچ کنول گوگل را نداری و یا دانشی از آن را نداری. می توانید کل پروسه مورد ظنر را به ما بسپارید.
تیم پویا وب با داشتن سابقه بیشینه در طراحی ، سئو و امنیت سایت ، هموراه چندین قدم از رقبای خود جلوتر است. از همراهی شما تا انتهای این مقاله بسیار سپاس گذاریم.
تماس با پویا وب
آژانس طراحی سایت پویا وب با طراحی وب سايت حرفهای و طراحی فروشگاه اینترنتی بيش از پانصد شرکت و ميزبانی بيش از هزار وب سايت، فعاليت رسمی خود را از تابستان سال 1395 آغاز کرده و همواره میکوشد خدمات خود را با بالاترين کيفيت ممکن و با بهرهگيری از جدیدترین متدها به شما ارائه دهد.