ارور 503 ، همه‌چیز در مورد خطای 503 در مرورگر

اکثر افرادی که در اینترنت در گشت و گذار هستند ، حداقل یک بار در باز کردن وب سایت های مورد نظر خود به ارور service unavailabe 503 رسیده اند. منظور از ارور 503 چیست؟

اکثر افرادی که اطلاعات زیادی ندارند با خود میگویند که سایت به مشکل خورده و از کلمه service می توان فهمید که این سایت قادر به ارائه سرویس و خدمات نیست. اما خب نمی دانند که مشکل اصلی این خطا چیست و چرا باید یک وب سایت با فعال بودن آن ، باز هم مرورگر باید به ما ارور 503 را نشان دهد.

ارور 503 از دسته خطا هایی هستند که مشکلات فنی از طرف وب سایت و ایرادات بک اند سرور را به ما اعلام وضعیت میکنند. در واقع اگر سایتی از طرف سرویس دهنده و سامانه مدیریتی آن مشکل داشته باشد و یا سرو دچار نقص فنی شده باشد ، این کد اعلام وضعیت در قالب ارور 503 به ما نشان داده می شود.

خطای 503 روش های مختلفی در جهت از بین بردن آن توسط ادمین سایت و حتی خود کاربر دارد. اما بایستی کمی دقیق تر به خطای service unavalable 503 بپردازیم تا ببینیم این error اصلا چیست و چه چیزی باعث بروز دادن آن می شود. برای رسیدن به جواب سوال اینکه ارور 503  چی هست این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.

 

پادکست :

ارور 503

سر فصل ها :

ارور 503

ارور 503 : معنی صفحات این ارور و دیگر ارور ها چیست ؟

ارور 503 که معمولا با نوشته service unavailable 503  به کاربران نشان داده می شود. در اصل به چند دلیل متفاوت است که این ارور به کاربران نمایش داده می شود که در زیر به بررسی چند مورد از مطالب  مهم مربوط به خطای 503 پرداخته ایم .

اول اینک این کد اعلام وضعیت یکی از کد های پروتکل HTTP است که به وضعیتی از در دسترس نبودن وب سایت مورد نظر ختم می شود. این اعلام وضعیت از دسته کد های 5xx است که به طور کلی به معنی در دسترس نبودن دامین ، آدرس و وب سایت مورد نظر است.

ارور 503

به عنوان مثال شما سایت دیجی کالا را برای دیدن قیمت و خرید محصولی باز کرده اید. در حین لود شدن صفحه که کمی زمان بر است ، در نهایت به سرعت صفحه ای از ارور 503 در مرورگر خود خواهیم داشت.

 قسمتی که حائز اهمیت است که این ارور هیچ ربطی به کاربر ، مرورگر آن و یا همچنین دستگاهی که با آن به اینترنت وصل شده ندارد. پس در تمامی دستگاه ها یکسان ولی با صفحاتی و جملات متفاوت از این ارور خواهیم داشت.

 موتور های جستوجوگر و مرورگر ها با الگوریتمی که برای آن تعریف شده است. بنا به هر دلایلی که مربوطه به ارور 503 می شود را شناسایی و آن را به ما نشان می دهد.

ارور 503

دلیل از دسترس خارج شدن سایت و بروز ارور 503 چیست؟

خب این ارور در برخی مواقع ارور است و برای سئو سایت خوب نیست. اما در برخی موارد ارور نیست و فقط یک کد اعلام وضعیت است. به طور کلی ارور 503 در چه مواقعی و در چه صورت ایجاد و به کاربران نشان داده می شود.

ببینید این error 503 به سایت ها و cms ها محدود نمی شود و در تمامی وب سایت امکان بوجود آمدن است. در قسمت زیر از مهم ترین مواردی که باعث می شود کد اعلام وضعیت 503 به کاربر نشان داده شود را نام برده ایم :

  1. بروز مشکل فنی از سمت سرور
  2. بروز مشکل فنی در کد ها فراخوانی سایت
  3. ایجاد تغییرات در دیتابیس
  4. تعمیرات فنی صفحات سایت
  5. آپدیت اطلاعات داخل سایت
ارور 503

در مورد گزینه اول ، به شما بگوییم که مشکلات فنی که در سرور امکان بروز هستند به این شکل است :

  1. شلوغ شدن سرور
  2. مشکل فنی در سیستم های سرور
  3. حملات دی داس
  4. Down شدن سرور
  5. آف تایم ( زمان خاموشی)

در مورد گزینه دوم عارض به شما هستیم که این حالت زمانی به کاربر ارور 503 را نمایش میدهد که ، کد نویسی درستی برای سایت صورت نگرفته و یا سایت دچار اختلال در فراخوانی های مربوطه شده. در این صورت باید یک متخصص وارد به کد نویسی ، مشکل پیش آمده را برطرف کند.

 اما موارد سوم ، چهارم و پنجم ، همگی بیشتر اوقات توسط خود وب مستر یا ادمین سایت اتفاق می افتد. به این صورت که شاید برنامه نویس سایت در حال ایجاد یکسری تغییرات در دیتابیس است که مشکلی دیگر را برطرف کند.

ارور 503

 و یا در سمت دیگر ، سایت و صفحات دچار مشکل فنی و فراخوانی شده است که توسط متخصص و ادمین آن در حال برطرف کردن آن است. و یا در سایت های دیگری که درحال بروز رسانی ، نصب ، حذف و یا تغییرات مهم دیگری در مقالات و صفحات سایت توسط ادمین است.

که در آن ها بسته به میزان سرعت وبمستر مربوطه ، سرعت شبکه اینترنت و سرعت سرور این کد اعلام وضعیت ، یعنی ارور 503 ، زمانی را برای نشان داده شدن به کاربر صرف میکند.

حال می تواند این تغییرات در سایت های cms شخصی باشد و یا ودپرس باشد. به طور کلی از دلایلی اصلی که باعث میشود خطای 503 ایجاد شود مشکلات فنی در سرور و یا تعمیرات و تغییرات در سایت توسط ادمین است.

ارور 503

انواع و معانی error 503 :

قبل از بررسی انواع پیام ها از جانب کد اعلام وضعیت 503 ، اول یکسری از کد های اعلام وضعیت را بشناسیم تا با موضوع اصلی ما ، یعنی error 503 اطلاعات جامع تری را کسب کنیم.

  1. پاسخ‌های اطلاعاتی (100–199)
  2. پاسخ‌های موفق (200–299)
  3. تغییر مسیرها (300399)
  4. خطاهای مشتری (400499)
  5. و خطاهای سرور (500599)

همانطور که دیدید کد های اعلام وضعیت 500 تا 599 ، بیشتر خطا های سرور است. اما نکته مهم این است که پیغام های متفاوت آن چیست و چه معنی دارند؟


503 Error : ارور 503


HTTP 503 : پروتکل اچ تی تی پی 503


HTTP Error 503 : ارور پروتکل 503


HTTP Server Error 503 : ارور پروتکل سرور 503


503 Service Unavailable : 503 سرویس در دسترس نیست


Http/1.1 Service Unavailable : سرویس HTTP/1.1 دردسترس نیست


Error 503 Service Unavailable : خطای 503 سرویس در دسترس نیست


Service Unavailable – DNS Failure : سرویس در دسترس نیست . خرابی DNS


503 Service Temporarily Unavailable : سرویس 503 موقت در دسترس نیست


این ارور ها در هر سیستم عامل و دستگاهی اعم از انواع ویندوز ها و انواع سیتم عامل ها گوشی و همچنین انواع مختلف مرورگر ها قابل رخ دادن است و هیچ فرق و محدودیتی ندارد.

ارور 503

آیا خطای 503 تاثیری بر روی سئو سایت دارد؟

سوال خیلی از وبمستران تازه کار این است که آیا این ارور 503 روی سایت و سئو آن تاثیر میگذارد یا خیر؟

دوستان گلم ، اولین نکته این هستش که ، تمام این ارور ها باعث ایجاد شدن نرخ پرش از سمت کاربر دارد. بگذارید مثالی بزنم. به عنوان مثال شما از سایت علی بابا میخوهید نسبت به استعلام بلیط هواپیما بازدید کنید. اکثر افراد وقتی با هر کدام از ارور هایی که در بالا نام بردیم رو به رو می شوند ، در بد ترین شرایط سایت را ترک و به سایت دیگری رجوع میکنند و در بهترین شرایط آن را ريفرش می کنند.

به این منظور که گفتیم تمامی ارور ها وقتی در وب سایت رویت می شوند ، در کاربران  سراسر جهان بخصوص ایرانی ها ، یک حس بی اعتمادی در آن ایجاد می کند. نکته حائز اهمیت این است که فقط رفتار نیست که روی سایت ما تاثیر می گذارد!

ارور 503

الگوریتم های موتور های جستوجوگر ، بخصوص google دارای ربات های بسیار هوشمندی هستند که قبل از تمامی کاربر ها سایت شما را ایندکس می کنند. به این صورت که اگر سایت شما به هر دلیلی به ارور 503 ختم شده باشد ، اولین چیزی که این کد اعلام وضعیت را می بیند crawler موتور های جستوجوگر هستند.

اما نکته ای که تاثیر زیادی روی سئو سایت دارد. الگوریتم به این شکل است که یک معدل گیری بین رفتار کاربر و کراولر ها ایجاد می کند. این معدل گیری نمره سایت شما در نتایج و رتبه جستوجو است.

حال که رفتار کاربر که در اولین حرکت ، خروج سریع از سایت است ، تحلیل گر الگوریتم این ورود و خروج را نسبت به زمان و کلیک توسط کاربر ، اندازه گیری و ثبت می کند. و تمام ، تبریک میگم شما نمره منفی در سئو سایت خود کسب کردید!

اما در برخی سایت ها و شرایط موجود در آن ، رتبه منفی کمتر ، و حتی هیچ تاثیر منفی روی سئو آن از طریق ارور 503 تعلق داده نمی شود. در چه شرایطی و چه گونه؟

ارور 503
  1. درحال تعمییرات سایت
  2. در حال بروزرسانی نرم افزار های مربوطه
  3. در حال تغییرات صفحات و ویرایش اطلاعات نمایشی
  4. و موارد مشابه دیگر

به طور کلی خطا هایی با کد های اعلام وضعیت 500 به بالا یعنی این ک ربات ها و کراولر های گوگل و موتور های جستوجوگر دیگر آن را دیده اند. در نتیجه امتیاز منفی خود را به سایت داده اند. پس باید از روشی استفاده شود که قبل از اینکه سایت ما مورد عنایت قرار گیرد به ما اطلاع رسانی کند. اما چطور؟

با استفاده از روش مایتورینگ! بله با این روش اگر سایت شما با هر مشکل و کد اعلام وضعیتی مواجه شد ، سریعا از طریق ایمیل و اطلاع رسانی های دیگری ، شما را خبردار میکند. تا قبل از اینکه ارور توسط کراولر ها بررسی شود و امتیاز منفی به سایت شما تعلق گیرد ، مشکل سایت خود و صفحات مربوطه را از ببرید.

ارور 503

روش از بین بردن خطای 503

  • این ارور را برای اینکه از بین ببریم ، باید از دو دیدگاه به ماجرا نگاه کینم که آیا کاربر ساده سایت مورد نظر هستم و یا مالک یا یکی از وبمستر های آن هستیم؟ بدین ترتیب به تمامی مسئله های جداگانه آن در زیر خواهیم پرداخت

    کاربر :

    ارور 503 همواره مشکلات پشت پرده سرور را به کاربران اعلام می کند. برای برطرف کردنError service unavailable 503 از جانب کاربر میتوانیم به روش های زیر وارد عمل شویم :

    1. رفرش کنید : هر چند این ارور از سمت سیستم های دیگر یا همان سرور ها است. اما ممکن است که این مشکل موقتی در زمان کوتاهی به صورت اتفاقی ایجاد شده ، و شما برای اینکه به صورت کامل و از نو دوباره سایت را ایندکس کرده باشید ، کلید Ctrl+f5 را با هم فشرده و همزمان با رفرش کردن ، کش مرورگر خود را پاک کنید.

    در نظر داشته باشید که اگر در صفحات درگاه پرداخت به همچین مشکلی خوردید ، فقط قبل از مرحله پرداخت این کار را میتوانید انجام دهید. درست است که شرکت ها و درگاه های بانکی از سیستم پشتیبان در اینجور مواقع استفاده می کنند. اما این امکان وجود دارد که سرور ها دچار مختل شود و شما با فشرن کلید های مربوطه سرور را به گرفتن چندین بار دستور کنید ، که در اخر هم باعث شود از حساب شما در بد ترین حالت چندین بار مبلغ مورد نظر را کسر کند.

ارور 503

2- restart ری استارت کردن تجهیزات : در اولین قدم مودم خود را ری استارت کنید و سپس کامپیوتر خود را دوباره راه اندازی کنید. معمولا در بروز خطای Service Unavailable – DNS Failureبا انجام این امور میتوانید مشکل را برطرف کنید. اگر مشکل حل نشد و باز هم به این ارور رسیدید ، یعنی مشکل از خود نیم سرور های هاست است که بایستی توسط عوامل وب سایت برطرف شود.2-     برای اینکه اگر مشکل service unavailable سایت مورد نظر حل نشد. کافیست که زمانی دیگر را به آن سایت مراجعه کنید. ممکن است سایت در حال تغییرات و تعمیرات صفحات و کد های آن است. و یا اگر سایت وردپرسی باشد ، ممکن است درحال بروز رسانی قالب و پلاگین های مورد استفاده در آن وب سایت است. به طور کلی اگر با این روش هم به مشکل خوردید و نتوانستید وب سایت مورد نظر خود را باز کنید. راه چهارم را به  شما پیشنهاد می کنیم.

ارور 503

3- با پشتیابنی وب سایت مورد نظر تماس بگیرید😂 : شاید در اولین مرحله کمی خنده دار بنظر برسد ، اما کاملا منظور ما جدی بود 😐. درست است که مدیران وب سایت ها همواره باید آماده به گوش باشند که هر موقع سایت down شد کار های مربوطه را برای درست شدن مشکل انجام دهند. اما یک دردصد احتمال بدید که همین الان وب سایت دچار مشکل شده و یا اصلا هیچ کدام از عوامل پشت وب سایت ، از این داستان خبر ندارد و کسی اطلاع رسانی نکرده. پس گوشی رو بردار ، زنگ بزن شاید یه چراغی روشن شد 😂.اما خب در این مورد باید بهتون بگم که در برخی موارد وب سایت های بزرگ و مهمی که دچار مشکل می شوند و یا نمی توان به آن ها ورود کرد ، همواره فضای مجازی ، با هشتگ ها و استوری هایی از این موضوع ها پر می شوند.

ارور 503

به عنوان مثال وب سایت ایران تایر و بارز که زمانی برای اینکه ملت لاستیک دولتی بخرند ، به قدری هنگام ثبت نام شلوغ می شد ، که برای یه جفت لاستیک دولتی از ساعت 6 صبح در این سایت علاف و تا ساعت 11 یا 12 ظهر ، اگه برای ما هم گذاشته بودند ، ثبت نام میکردیم، (که خود ما بعد از سه هفته تلاش تونستیم ثبت نام کنیم) بماند که هر نیم ساعت یک بار به خطای 503 می رسیدیم. اما نکته مهم اینه که در تلگرام ، اینستاگرام و توییتر بعد از مدتی برای این دو شرکت تولید و فروش لاستیک ، اخبار جداگانه ای ایجاد و به تولید محتوا پرداختند. و خب همین اخبار پی در پی منفی به صاحبان این شرکت ها ، باعث شد کمی به فکر برطرف کردن ارور 503 از سایت خود بیافتند.

ارور 503
رفع ارور 503 از سمت سرور :

به طور کلی ، با کلی روش های قبلی که گفتیم نمی توان به راحتی و مستقیم ، به جواب اینکه در سایت خود چکار کنیم تا به کاربران ارور 503 نشان داده نشود ، برسیم. اما بر اساس تجربه موارد ضروری را به شما گفته و انتظار میرود که پس از انجام آن ها ، وب سایت شما به کاربرانش Error 503 را نشان ندهد.

در اولین مرحله بایستی سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کرده باشید تا بتوانید بفهمید که آیا سایت ما دچار خطای service unavailable 503 شده یا خیر. در ادامه روش های زیر را می توانید پیش بگیرید :

  • چک کردن مواردی همچون پهنای باند ، محدودیت های اتصال سرور ، منابع اطلاعاتی و سیستمی و پرتکل های امنیتی دیگر.

 

  • با ایجاد شدن ترافیک بالا در سایت در بیشتر موارد ، سرور را down میکند. پس با تجهیز کردن و ارتقا سرور خود و یا ایجاد محدودیت پهنای باند ، از بروز ارور 503 جلوگیری کنید.
ارور 503
  • سایت خود را از بابت کد نویسی و اطلاعات دیتابیس بهینه سازی کنید. منظور از بهینه سازی هم minify کردن کد های سایت است و هم آپدیت پلاگین ها ، ورژن کد ها و سیستم عامل های مهم در سایت است. به عنوان مثال ، اگر در سایت خود ورژن php آن را بروز کنید ، به احتمال تغییر خوبی در از بین رفتن این خطا ایجاد شود.

 

  • اگر از cms های وردپرسی و همانند آن استفاده می کنید ، می توانید با غیر فعال کردن قالب فعلی خود و فعال کردن قاب پیشفرض نتیجه خوبی بگیرید. دقت کنید که اگر با این کار و فعال کردن قالب پیشفرض سایت وردپرسی تان ، ایراد بر طرف شد ، یعنی اینکه قالب شما در دریتابیس به مشکل خورده و یا بسیار حجم بالا و سنگینی دارد که سرور نمیتواند سنگین آن را به دوش بکشد.

 

 

از طرفی اگر از همین cms ها استفاده می کنید ، بهتر است افزونه های کم کاربرد خود را غیر فعال و یا حتی حذف نمایید که سیستم عامل وردپرسی تان ، در بارگذاری اطلاعات با کند شدن سرعت سرور مواجه نشوید.

ارور 503
ادامه مراحل از بین بردن خطایerror 503

برای آمار گیری از سایتتان نسبت به نیاز خود ، از نرم افزار های درون سایت استفاده نکنید! با این کار برای تحلیل این آمار باید توسط سرور سایت خود شما برای پردازش کردن آن استفاد شود و در نتیجه با کاهش سرعت پردازش سرور و سنگینی آن. هاست و سرور مورد استفاده ما down و به کاربران خطای sevice unavailable 503 را نشان می دهد.

  • مهم ترین مورد این است که باید سرور خود را تا جایی که امکان دارد خلوت و فشار را از روی دوش آن بیچاره بردارید. زیرا هر چقدر پردازش توسط سرور زیاد باشد ، باعث می شود که سرور سریعتر کند شود. و در نتیجه با بازدید کردن سایت توسط کاربر error 503 به او نمایش داده شود. بهترین کار این است اطلاعات درون سایت را کم حجم تر کنید و آن را بهینه سازی کنید.

 از طرفی با حذف کردن برخی از کد ها و پلاگین های اضافی و بدون کاربرد در سایت ، کمک خیلی خوبی به بهبود سرعت سرور می کنید.

برخی از پلاگین ها در وردپرس ممکن است حتی با کم بودن آن ها در سیستم عامل ما ، تداخل ریزی داشته باشند که به مرور زمان ، حجم قابل توجهی از پردازش سرور را به خود گرفته اند و در نهایت به خطای service unavailable 503 برخورد بکنیم.

ارور 503
    • سایت خود را کش اطلاعات و کش مرور گر کنید! کش کردن به این معنی است که ، کاربر با دادن درخواستی از وب مورد نظر ، از سرور خواستار پردازش کد های php است. در نتیجه این ها با هر دفعه ای که توسط کاربر درخواست شود حجم مورد توجهی از cpu سرور اشغال و در نتیجه سرور down می شود.

    با کش کردن اطلاعات و سایت خود ، از تمام اطلاعاتی که توسط کاربر درخواست می شود را ، یک نمونه پشتیبان از آن می گیرید و با هر بار درخواست توسط کاربر آن را به او نشان می دهید. با این کار به صورت چشمگیری از کند شدن سرعت server جلوگیری می کنید.

    • این مورد کمی تخصصی تر است و برای کسانی است که سرور های مایکروسافت IIS استفاده می کنند. کسانی که از این سرور استفاده می کنند در هنگام بروز این ارور 503 ، مقادیر دیگری در ادامه آن نشان میدهند. به عنوان مثال :

    503.0 Application pool unavailable : منبع نرم‌افزار در دسترس نیست.


  • 503.2 Concurrent request limit exceeded : دو درخواست همزمان فراتر از حد است.


  • 503.3 ASP.NET queue full : سه لیست یا ردیف کامل ASP.NET

ارور 503

همین الان خطای 503 را چک و در صورت وجود از بین ببرید.

اگر شما دارنده وب سایتی هستید که ، فروش و افزایش بازدید در سایتتان برایتان خیلی اهمیت دارد. باید همیشه موارد کد های اعلام وضعیت خود را چک کنید ، تا در صورت بروز آن را از بین ببرید.

این ارور 503 ک از مهم ترین خطا ها در سطح شبکه اینترنت است. بایستی برای اینکه اعتماد کاربر ازبین نرورد و هم رتبه خوبی از الگوریتم های تحلیل سئو سایت ، توسط موتور های جستوجوگر ، بگیریم.

شما می توانید در صورت تمایل با تیم پویا وب که در حوضه طراحی ، امنیت و سئو سایت فعالیت دارد در ارتباط باشید. تیم پویا وب همواره به دنبال این است که نگذارد هیگونه ارور و خطایی برای سایت شما رصد و باعث کاهش امتیاز منفی شود.

می توانید با یک تماس آنالیز سایت خود را به ما بسپارید و از مشاوره رایگان مربوطه بهره مند شوید.

از همراهی شما تا انتهای این مقاله بسیار سپاس گذاریم.

تماس با پویا وب

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

دیدگاه ها بسته شده است

آژانس طراحی سایت پویا وب با طراحی وب سايت حرفه‌ای و طراحی فروشگاه اینترنتی بيش از پانصد شرکت و ميزبانی بيش از هزار وب سايت، فعاليت رسمی خود را از تابستان سال 1395 آغاز کرده و همواره می‌کوشد خدمات خود را با بالاترين کيفيت ممکن و با بهره‌گيری از جدیدترین متدها به شما ارائه دهد.