با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در سراسر جهان ، شبکه های جهانی بسیاری، پس از اینترنت ایجاد شد. در واقع برای رفع برخی از نیاز ها و صرفه جویی در زمان و ارائه خدمات بیشتر و سایر موارد ، بشر به فکر ساخت اینترنت افتاد.
در شبکه جهانی اینترنت ، برگرفته از ایستگاه ها ، یا همان وب های متعددی هستش. حال این site ها برای چه ایجاد شدند؟ این وب ها به مرور زمان برای ارائه خدمات ، اطلاعات ، اخبار و… به کار گرفته شدند.
از این رو با گذشت و بازدید بیشتر این site ها ، تحولی در فرهنگ استفاده از این شبکه ایجاد شد. به همین خاطر مردم نیاز های بیشتری از اینترنت میخواستند. اما چگونه طراحی سایت کنیم ؟
برنامه نویس های وب به مرور توانستند این نیاز ها را تا حد ممکن بر طرف کنند و site ارگانی و سازمانی و شرکتی را ایجاد کنند. اما بازم کافی نبود. کد نویسان ، این عرصه را بسیار گسترده تر و سرور های قوی تری را تعبیه کردند و این فرهنگ را به کل جهان پخش کردند. امروزه بیشتر نیاز ها ، اطلاعات ، کسب و کار ها ، اخبار و سایر موارد در این شبکه بزرگ در site ها قابل جست و جو در موتور های جست و جوگر هستند.
اما چالش اصلی اینجاست که ما هم چگونه طراحی سایت کنیم؟ با این مقاله پویا وب همراه باشید.
سر فصل ها :
پادکست مقاله
دوستان این از مهم ترین بخش های راه اندازی یک site است. شما حتما زیاد در مورد طراحی سایت تحقیق کرده اید. اما هدف شما از طراحی سایت چیست؟ فروش کالا فیزیکی یا غیر فیزیکی؟ تولید محتوا و فروش یا آموزش؟ ایجاد site خبری و تفریحی برای تبلیغات؟ و یا …
شما دوست عزیز در اولین قدم بایستی هدف خود از طراحی site را مشخص کنید. همه کسانی که در این حوضه تا الان فعالیت کرده اند ، فقط و فقط در جهت افزایش و یا کسب درآمد به روش های مختلف است.
شما یا یک سایتی را برای خودتان طراحی می کنید که در آن از طریق محصولات ، خدمات ، محتوا ، تبلیغات ، آگهی و … در سایتتان به درآمد برسید و یا اینکه آن را برای شخص دیگری راه اندازی می کنید تا یک بازار آنلاین یا همان intenet marketing راه بیاندازید.
پس باید در اولین قدم برای اینکه چگونه طراحی سایت کنیم ، هدف خود را از ایجاد یک site مشخص و راه کسب یا افزایش درآمد خود را مشخص کنید.
بیشتر بخوانید : تولید محتوا چیست؟ میخوای بدونی چجوری تولید محتوا کنی؟
برای شروع طراحی سایت هاست و دامنه تهیه کنید!
گام بعدی در پاسخ به سوال چگونه طراحی سایت کنیم ، تهیه هاست و دامنه است. خب شاید برخی از دوستان در مورد هاست و دامنه اطلاعات نداشته باشند و دلیل نیاز آن برای طراحی website را ندانند. در ادامه به این موضوع میپردازیم.
دامنه : خب اگر دقت کرده باشید هر سایتی را که مورد بررسی قرار دهید ، یا اصلا همین website ، در بالای صفحه یک آدرس url دارد. این آدرس تشکیل شده از 4 بخش است که در ادامه به همه آنها خواهیم پرداخت.
به طور مثال دامنه پویا وب به این صورته :
//http این قسمت به معنی پروتکل موجود بر سرچ است که مخفف Hyper Text Transfer Protocol است. و اون s آخر که در بعضی دامنه ها است به مهنای Secure می باشد.
.www به معنی وب جهان گستر است و به صورت کامل (World Wide Web) که نشان دهنده این است که چیزی را که در اینترنت مرور کرده اید بر پایه صفحات وب است.
قسمت pouyaweb که همان نام دامنه ما است. نسبت به پسوند بعد آن قابل انتخاب است. که شما برای تهیه دامنه مشخص می کنید نام و حروف آن چی باشد و متغییر می باشد.
ir. این قسمت همان پسوند است که حروف متفاوت و زیادی دارند و هر کدام به معنی چیز خاصی هستند. این مورد نسبت به نامی که انتخاب می کنید قابل تهیه است و باید از پسوند و نامی استفاده کنید که قابل ثبت باشد و کسی دیگر آن را تهیه نکرده باشد.
تهیه هاست از مراحل چگونه طراحی سایت کنیم می باشد : در اینترنت ، برای اینکه سایتی داشته باشید ، باید همانند زندگی کردن در یک مکان مناسب و امن خانه ای را خریده و یا اجاره کنید.
هاست به صورت تخصصی و خلاصه ، به حافظه های تقسیم شده ای از هارد ها یا همان سرور های موجود در دیتاسنتر های متصل به شبکه اینترنت است.
این حافظه ها یا همان هاست ها در پلن های مختلف در سرور های مختلفی موجود است. به عنوان مثال ، سرور های داخل کشور و یا خارج از کشور. سیستم عامل ویندوز یا لینوکس. هاست اشتراکی و یا اختصاصی. حجم حافظه مورد نظر، پنل مدیریت cpanel یا direct admin. امکانات، سرعت ، پهنای باند ترافیک ، تعداد دامنه اصلی ، addons domain و …
هاست ها متغیر ها و پلن های متفاویت دارند که شما میتوانید از شرکت های هاستینگ آن را نسبت به هدفتان و نوع سایتتان هاست مورد نظر خود را تهیه کنید.
بهترین شرکت های هاستینگ اعم از : نت افراز ، میهن وب هاست و ایران سرور هستند که شما می توانید از هر یک از این website ها پنل خود را ایجاد کنید و فرایند ثبت دامنه و خرید هاست را در آن انجام دهید.
در مراحل چگونه طراحی سایت کنیم ، بعد از تهیه هاست و دامنه باید چکار کنیم؟
خب شما برای اینکه website خود را راه اندازی کنید. پس از اینکه هدف خود را تعیین کرده و پس از ثبت دامنه و تهیه هاست ، باید در حوضه ای که میخواهید طراحی site کنید اطلاعات جمع آوری کنید.
به عنوان مثال اگر ما قصد راه اندازی یک website فروشگاهی در حوضه فروش لوازم التحریر داشته باشیم باید موراد زیر را جمع آوری اطلاعات کنیم.
این مواردی که نام برده شد ، تعداد بسیار کمی از اطلاعات مورد نیاز از یک فروشگاه اینترنتی بسیار ساده لوازم التحریر است. شما نسبت به اهداف و حوضه کسب و کار مورد نظر باید یکسری اطلاعات اولیه و بنیادی را کسب و جمع آوری کنید. و به مرور زمان اطلاعات را افزایش دهید و آمار خود را در این حوضه افزایش دهید.
در مراحل اینکه چگونه طراحی سایت کنیم بعد از ست کردن دامنه با هاست خودتون یا همون تغییر name server حالا باید بریم سراغ طراحی سایت خودمون و باید مشخص کنیم که می خواهیم با وردپرس سایت طراحی کنیم یا به صورت کد نویسی. در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه قادر به طراحی site هستید. پس با ما همراه باشید.
به طور کلی site ها به دو دسته استاتیک (ایستایی) و داینامیک (پویا) تقسیم می شوند. فرق این دو همانطور که از اسم شان پیداست ، به این شکل است که شما محتوای سایتتان قابل تغییرات ، ویرایش محتوا ، افزایش و کاهش محصولات و … را دارد یا خیر؟ که در ادامه توضیح میدهیم.
برای اینکه چگونه طراحی سایت کنیم شما باید بدانید در site های استاتیک شما قادر به مدیریت محتوا مستقیم نیستید و برای اینکار باید به صورت دستی از طریق اطلاعات و کد نویسی این کار انجام شود.
اما در سایت های داینامیک همچین خبری نیست و شما از یک سامانه مدیریت محتوا بهره مند هستید و به راحتی میتوانید محتوای داخل site خود را ویرایش کنید و تغییرات دهید. به این سامانه مدیریت محتوا cms میگویند.
خب دوستان برای پاسخ دادن به سوال اینکه چگونه طراحی سایت کنیم ما تا الان متوجه شدیم که باید هدف خودمون رو مشخص کنیم، دامنه و هاست تهیه کنیم، اطلاعات درست سایت مورد نظر خود جمع آوری کنیم و … که در ادامه اطلاعات فوق العاده خوبی بدست میارید.
بعد از مشخص کردن نوع سایت خود ، شما تصمیم میگیرید که site خود را به صورت کد نویسی طراحی کنید و یا به صورت ویژوآل؟ فرق این دو در این است که شما در روش اول یعنی کد نویسی ، برای ساخت گزینه ها ، تگ ها ، المان ها ، نوشته و … به صورت کد نویسی آن را ایجاد و به آن استایل و شکل و شمایل می دهید.
اما در روش دوم یعنی ویژوآل ، شما با درگ اند دراپ (drag and drop) طراحی site خود را انجام می دهید. به این صورت که برای ایجاد المان های مربوطه آن با چند کلیک ماوس ایجاد ، محتوای آن را تغییر و به آن استایل دهی می کنید.
ما برای طراحی website نیاز داریم تا یکی از دو روش بالا برای طراحی را انتخاب کنیم. در هر دو روش شما برای اینکه بتوانید محتوا خود را مدیریت و یا تغییر دهید ، نیاز به cms دارید. اما cms چیست؟
cms : مخفف سامانه مدیریت محتوا است که برای ایجاد یک بستر مستقیم و پویا برای تغییر محتوای داخل site است. به این صورت که شما برای این کار بدون هیچ کد نویسی میتوانید تنها با چند کلیک محتوای داخل site خود را نسبت به استاندارد های موجود ، ویرایش کنید.
بهترین cms موجود و رایگان برای طراحی وردپرس (wordpress) است. شما با استفاده از این سامانه مدیریت محتوا ، به یک سیستم عامل دست خواهید یافت که به موارد زیر دسترسی دارید.
این سیستم عامل از پر طرفدار ترین سیستم عامل ها است که اگر درست گفته باشیم ، از هر 10 سایتی که در روز سرچ می کنید بین 4 تا 7 مورد از آنها وردپرسی است! اما نکته مهم این است که شما برای طراحی website در این سیستم عامل باید قالب و افزونه های مورد نیاز کاربردی را ، تهیه کنید.
در عوض ورپرس امکانات بیشتری نسبت به cms های شخصی برای شما در دسترس قرار میدهد.
آیا به غیر از cms وردپرس ، سامانه مدیریت محتوای دیگر هم وجود دارد؟
بله سیستم هایی مانند
جوملا joomla
دروپال droupal
مگنتو magento
پرستا شاپ presta shop
اما بهترین cms موجود که کمترین باگ و بهترین بازده را دارد wordpress می باشد.
اولین قدم در طراحی و دیزاین website ، طبق مراحل چگونه طراحی سایت کنیم که در بالای مقاله گقته شده، باید به ساخت صفحات مورد نظر نسبت به اهداف و اطلاعات جمع آوری کرده بپردازیم.
به این شکل اگر شما به عنوان مثال یک website فروشگاهی می خواهید طراحی کنید ، باید به ترتیب صفحات مورد نظر را ایجاد کنید تا دسته بندی های شما آشکار شود و دچار مشکل نشوید. این صفحات میتوانند به این شکل باشند :
تمام این دسته بندی برای یک سایت ساده و نوپا فروشگاهی است. دسته بندی ها و صفحات مورد نظر شما نسبت به نوع کسب و کار ، نوع website و اطلاعات جمع آوری شده ، باید تحلیل و در صورت نیاز بودن ساخته شوند. شما در اولین قدم بعد از نصب سایت و cms مورد نظر شروع به ساخت صفحات مورد نظر می کنید.
ایجاد المان ها و قالب دهی برای طراحی سایت
در اصول طراحی website شما نیاز است که یکسری المان مشترک و بنیادی را در website خود ایجاد و رعایت کنید. این المان ها برای سهولت در استفاده از site شما در هر صورت نیاز است و برای اینکه کاربر مورد نظر شما بتواند از آن استفاده کند ، باید تمامی این استاندارد ها رعایت شوند.
اما ما با ایجاد آیتم و استایل دهی چگونه سایت طراحی کنیم؟ برای این موضوع و سهولت شما در طراحی site ، سیستم عامل وردپرس را به شما پیشنهاد می کنیم.
شما فقط با چند کلیک ساده و drag and drop (گرفتن و کشیدن) میتوانید تمام آیتم ها ، گزینه ها ، دکمه ها ، لینک ها و تمام مواردی که نیاز میدانید در سایتتان موجود باشد را ایجاد ، استایل دهی ، ویرایش محتوا و آن را در مکان مورد نظر خود قرار دهید.
به همین سادگی. اما طراحی site اصول و استاندارد هایی دارد که باید آنها را بدانیم و آشنا شویم تا چگونه طراحی سایت کنیم.
طراحی هدر (header) در مراحل چگونه طراحی سایت کنیم : به قسمت بالایی site که یک اطلاعات اولیه در site درج می شود را هدر میگویند. مواردی همچون : منو ، اسم شرکت و یا site ، لوگو ، اطلاعات تماس ، ورود و ثبت نام و … همه در هدر وب سایت قرار میگرد. هدر های سایت در تمامی صفحات سایت باید یکی باشند و محتوای پایین آنها که BODY نام دارد عوض می شود.
بادی (cotent) : این قسمت از صفحات وب ، قسمتی است که تمام محتوای مربوطه در جهت انتقال اطلاعات مورد نظر به کاربر ، با آیتم های مربوطه ساخته و طراحی می شود. قسمت بادی همان قسمتی هستش که طراحان وب سایت اون قسمت رو طراحی می کنند و قسمت محتوا صفحات و متون در قسمت بادی قرار می گیرد.
فوتر (footer) : به قسمت پایینی site که اطلاعات تکمیلی ، معرفی ، اطلاعات تماس ، مجوز ها ، آدرس و … درج می شود فوتر نام دارد.
سایدبار (sidebar) : این قسمت به صورت دلخواه است و شما می توانید آن را اصلا نگزارید. اما به طور کلی ، سایدبار برای قسمت مقالات شما بسیار جذاب و برای درج مقالات مرتبط و جدید و یا حتی اطلاعات ارسال خبرنامه و همچنین برخی پیشنهادات بسیار عالی است.
به طور کلی طراحی سایت یک پروسه طولانی اما بسیار شیرین و جذاب است. شما میتوانید برای صرفه جویی در وقت تمام پروسه طراحی site خود را به تیم پویا وب بسپارید.
در ادامه ایجاد المان و استایل دهی ، این را در نظر داشته باشید که تمام صفحات ساخته شده در وردپرس با صفحه ساز ها ، قابلیت طراحی از صفر را دارند و شما میتوانید یا از تمپلیت های آماده برای طراحی استفاده کنید و یا اینکه تمام المان ها را خودتان ایجاد کنید و آن هارا ویرایش کنید.
سئو یا همان seo مخفف search engine optimazition است. به معنی فارسی سئو یعنی : بهینه سازی موتورهای جست و جو گر. منظور از موتور جست و جو فقط google نیست. بلکه تمام موتور های جست و جو حائز اهمیت هستند. ولی به طور معمول اصول سئو به طور 90 تا 95 درصد طبق الگوریتم های گوگل است.
در مراحل چگونه طراحی سایت کنیم سئو کردن اصلی مهم از site هستش که باید به آن بپردازیم. در اصل باید بدانیم از طریق seo چگونه با طراحی سایت کسب درآمد کنیم؟
شما بعد از طراحی اولیه website خود ، باید آن را برای موتورهای جست و جوگر بهینه کنید. در اصول بهینه سازی مواردی است که باید در طراحی site رعایت شود تا شما بتوانید از طریق آن کسب درآمد کنید. موارد به شرح زیر است. چگونه با طراحی سایت کسب درآمد کنیم :
مهم ترین قسمت از اینکه با seo چطور طراحی سایت کنم ، این است که شما باید طراحی و استایل دهی site خود را برای موتورهای جست و جوگر و خود کاربر بهینه سازی کنید. منظور کلی از این بهنیه سازی این است که ، المان ها ، جایگاه المان ، رنگ المان ها ، استایل محتوا و … site به شکلی باشد که هم برای کاربر جذاب باشد و هم ، برای موتورهای جست و جوگر هم طبق استاندارد ها و الگوریتم ها بهینه شده باشد.
برای اینکه چگونه طراحی سایت کنیم کافیست شما ترتیب این المان ها را رعایت کنید تا بتوانید نرخ بازدید و فروش خوبی را در site خود داشته باشید.
به عنوان مثال استفاده درست تگ های عنوان طبق ترتیب و استاندارد ها ، استفاده از تصاویر بهینه شده و کم حجم ، استفاده از اصول نگارشی درست و …
این موارد چشمه کوچکی از کار های مهم در اصول سئو بود. و تا به الان شما با چگونگی طراحی سایت و پاسخ به سوال چطور سایت طراحی کنم آشنا شدید.
بیشتر بخوانید :قالب سایت ، طراحی قالب ورپرس به صورت حرفه ای
شما دوست عزیز ، در حوضه دیجیتال مارکتینگ باید این را در اولیت خود قرار دهید که چگونه با طراحی سایت کسب درآمد کنیم؟ مراحلی که در بالا نامبرده شد ، اعم از تعیین هدف ، تهیه هاست و دامین ، جمع آوری اطلاعات ، ساخت صفحات و ایجاد آیتم ها و … باید برای راه اندازی یک وب سایت رعایت شود.
اما باید همواره این را در نظر داشته باشید که هر کسب و کاری در فضا بزرگ اینترنت ، قابل اجرا نیست و یا در بلند مدت نمیتوان به نتیجه و درآمد بالایی رسید
مهم ترین عامل افزایش فروش کسب و کار شما ، افزایش ورودی های گوگل و موتور های جست و جوی دیگر است. برای این کار شما بایستی روی سئو و بهینه سازی سایت خود برای موتور های جست و جو وقت و هزینه صرف کنید تا به بهترین نتیجه ممکن برسید.
نکات مهم دیگری که حائز اهمیت است ، افزایش سرعت لود و افزایش نرخ بازدید شماست. اگر شما یک تعامل خوبی نسبت به مخاطب و کاربران حوضه کاری خود ، در بستر وب سایتتان ایجاد کنید ، میتوانید افزایش درآمد چشمگیری داشته باشد.
یا حتی هر کسب و کار و یا هدفی دارید را نمی توان با ساخت یک فروشگاه اینترنتی در بستر اینترنت ، به کسب درآمد رسید. شاید فقط با داشتن یک سایت شرکتی و یا ساخت خبری ، بتوانید از طریق ارائه خدمات و یا فقط با معرفی محصولات خود به درآمد بالایی برسید.
در نتیجه برای اینکه به سوال چگونه با طراحی سایت کسب درآمد کنیم پاسخ داده باشیم ، به شما پیشنهاد می کنیم که اول ، مهارت های خود را افزایش دهید ، دوم استراتژی برای اهداف خود بریزید و سوم نسبت به روش های موجود و استاندارد ها و الگوریتم اقدام به طراحی سایت کنید. تا بتوانید به خواسته خود برسید.
شما همواره میتوانید برای صرفه جویی زمان و طبق استاندارد پیش رفتم و همچنین زیبایی کار ، تمام امور طراحی ، امنیت و سئو سایت خود را به تیم پویا وب بسپارید.
از همراهی شما سپاسگذاریم.
تماس با پویا وب
آژانس طراحی سایت پویا وب با طراحی وب سايت حرفهای و طراحی فروشگاه اینترنتی بيش از پانصد شرکت و ميزبانی بيش از هزار وب سايت، فعاليت رسمی خود را از تابستان سال 1395 آغاز کرده و همواره میکوشد خدمات خود را با بالاترين کيفيت ممکن و با بهرهگيری از جدیدترین متدها به شما ارائه دهد.