شاید اسمی از این الگوریتم به گوشتان رسیده که در این مورد جستو جو کردید. خب میخواهیم دقیقا به همین بحث بپردازیم که اصلا الگوریتم پاندا کارش چیه و چرا باید از این الگوریتم تبعیت کنیم و همچنین راه های تبیعیت را هم از الگوریتم پاندا خواهیم گفت.
به طور کلی الگوریتم پاندا، برای پیش گیری و از بین بردن مطالب و مقالات کپی ، بی ارزش و کوتاه ساخته شده. به طوری که اگر در سایتی مقالات بی ارزش و جذاب برای کاربر نباشند، google آن صفحه را از نتیج حذف و تعلق دادن امتیاز منفی به آن سایت میکند. اما خوب این الگوریتم فقط روی یک صفحه یا پست در سایت شما تاثیر نمیکند و به تدریج مثل ویروس به کل سایت نفوذ کرده و آن را برای مدت بسیار طولانی از نتایج google حذف میکند.
برای جلوگیری از این اتفاق ناگوار برای سایت، باید روش های دوستی با الگوریتم پاندا را یادبگیریم و این روش ها مبانی هایی بسیار ساده و کاربردی و در حین حال حیاتی هستند. پر تکرار ترین روش مورد بحث، تولید محتوای جذاب و مفید برای کابران است. اگر فقط کمی به محتوای داخل سایتتان و هم کاربری بین آن و کاربر اهمیت بدید بازی را برده اید. در ادامه میخوهیم به طور بسیار کامل به گوگل پامدا بپردازیم.
سر فصل ها :
پادکست مقاله
خب اولین بار این الگوریتم در سال 2011 ایجاد شد و دلیل ایجاد این الگوریتم، شکایت کاربران از این موتور جستو جوی بود. دلیل شکایت پر شدن نتایج google از صفحات و وبسایت هایی با مطالب تکراری ، بی ارزش ، بدون جذابیت و مفید نبودن برای کاربران بود. این یک زنگ خطری برای گوگل به حساب آمد و خواستار این شدند تا برای جلوگیری از فرو پاشی این شرکت و حتی کم شدن و ترک سهامداران و منفی جلوه نشدن در عام، به فکر راه چاره ای باشند. تا اینکه الگوریتم پاندا گوگل معرفی و رونمایی شد.
این الگوریتم در اوایل ضرر های جبران ناپذیری به وبسایت ها و بلاگ ها موجود در سر تا سر جهان زد. اما به مرور زمان این الگوریتم را بیشتر شناخته و همه با آن سینک شدند. خوب است بدانید که این الگوریتم خود در مرور زمان پیشرفته تر شده و حتی قوانینی سخت تری در فاکور های بیشتر در آن ایجاد کردند.
خب طبق گزارشاتی که بیشتر از کاربران به دست google رسیده بودند. این شرکت برای جلوگیری از این اتفاق، panda algorithm را طراحی و در الگوریتم خود موتور جستو جو قرار داد. به طور کلی این سیستم بر روی سئو سایت تاثیر دارد. الگوریتم پاندا گوگل با شناسایی مزرعه های محتوا (content farm) و نابودی آنها ، بسیاری از وبسایت ها معروف، بزرگ و کوچک را مجبور به ارائه محتوا با استاندارد های این الگوریتم کرد.
همزمان این کار باعث شد که افرادی ک در این حوضه در فعالیت بودند، برنده ها و کسانی که خلف این الگوریتم را پیش گرفته بودند، بازنده ها نامیده شوند.
اما در کل این الگوریتم بیشتر تشویق دارندگان وب سایت بود تا محتوایی با ارزش و منحصر به فرد تولید کنند.
در قسمت قبل گفتیم که گوگل پاندا قصد دارد تا افراد دارندگان بیزینس یا وبسایت در فضای مجازی و … تشویق به تولید محتوای با ارزش ، مفید ، نه بسیار کوتاه و نه بسیار بلند (معتدل از نظر تعداد کلمات). از همه مهم تر منحصر به فرد بودن آن است.
از این رو الگوریتم پاندا را هموار با هوش مصنوعی مشابه با رفتار های روانی و درکی مطلبی یک انسان طراحی کرده. به این شکل که اگر یک متنی ، پستی ، صفحه ای از خدمات و یا هر محتوایی را نسبت به کار های روزمره یک انسان در طول روز نسبت میدهد.
مثلا ما انسان ها از تبلیغات آزاردهنده خوشمان نمی آید و یا از اینک محتوا ها تکرار و کپی و یا اینکه کوتاه و مفید نباشد، بسیار تنفر خاصی داریم. زیرا وقتی که صرف این کار میشود، انسان را آزرده و یا خسته و زده از مطالب میکند.
حال گوگل پاندا، همانند یک انسان و رفتار های مشابه که در شرایط مختلف، مثلا در خواندن روزنامه، مجله، تبلیغات تلویزیونی، پوستر های تبلیغاتی، بیلو بورد و … دارد را برنامه ریزی میکنند تا الگوریتم بر پایه اینها عمل کنند.
آشنایی با برخی از فاکتور های گوگل پاندا
الگوریتم پاندا گوگل به چنده دسته از سوالات زیر تقسیم میشوند که مهم ترین بخش این الگوریتم است!
1- آیا این وبسیا مورد اعتماد است؟
2- جذابیت این مقاله چقدر است؟
3- رابط کاربری خوب است؟
4- آیا مایل به دادن اطلاعات حساب بانکی خود به این وبسایت هستید؟
5- آیا در این وبسایت از تبلیغات و پاپ آپ های آزار دهنده استفاده شده است؟
6- آیا در این مقاله از کلمات کلیدی و مشابه آن زیاد به طور نا مربوط استفاده شده؟
7- آیا متن این مقاله مشکلات نوشتاری و نگارشی دارد؟
8- آیا محتوای مربوطه یا سایر محتوا ها از نیاز کابران است؟
9- آیای محتوای موجود در سایت نرخ تعامل خوبی ایجاد میکند؟
10- آیا این مقاله ارزش با نشر در شبکه های اجتمعی را دارد؟
و ده ها سوال دیگر که هر کدام بخش بسیار مهمی از الگوریتم پاندا را تشکیل میدهد.
الگوریتم پاندا کدام محتوا ها را بررسی می کند؟
این الگوریتم قبل از اینکه نسبت به معیار ها و فاکتور هایی که برای آن تعیین شده ، شروع به بررسی برخی از شکل محتوا های یک سایت می کند. این محتوا ها در شکل ها مختلفی هستند که هوش مصنوعی گوگل و الگوریتم پاندا تمام آن ها شناسایی می کند و به آن ها امتیاز می دهد. انواع محتوا ها به شکل زیر است.
مزرعه محتوا: در اولین قدم این الگوریتم شروع به شناسایی مزرعه محتوایی یک سایت می کند تا بتواند تعداد محتوای کم ارزش ، بی کفیت و زیاد هر کدام از آن ها شناسایی کند. این نوع مکان های محتوایی به این شکل است که هر یک از محتوا های آن را ، نویسنده و تولید کننده محتوا هایی می زنند که با کمترین هزینه و بیشترین تعداد محتوا برای صاحب وب سایت ها کار می کنند.
کیفیت محتوا : مرحله بعدی از الگوریتم پاندا ، شناسایی کیفیت محتوا است. با شناسایی محتوا های بی کیفیت ، به صفحه مربوطه و کل سایت امتیازی را رد می کنند ، که در سئو تاثیر گذار است. این کیفیت محتوا از بابت غلط املایی ، روانی در خواندن ، جملات کوتاه ، اصول نگارشی و … شناسایی می شود.
محتوای تکراری : محتوای تکراری یا هما duplicate content از مواردی است که الگوریتم پاندا به آن بسیار حساس است. نه اینکه شما کاملا متنی را از جایی کپی کرده باشید. بلکه حتی مفهومی و اطلاعاتی که به کاربر ارائه داده اید کپی باشد ، دابلیکیت کانتنت به شمار می آید.
حجم محتوا : محتوا هایی که حجم کمی و اطلاعاتی ناقص و نا کارآمد به کاربر ارائه می دهند ، این الگوریتم دوباره وارد عمل می شود. زیرا از معیار های این الگوریتم ، اطلاعات کافی و کارامدی است که به درد کاربر بخورد..
ربته سایت : این الگوریتم اعتبار و رتبه سایت شما را نسبت به قبل و موارد مهم دیگر نیز بررسی می کند. تا ببیند نسبت به محتوا هایی که در صفحات دارید ، می تواند به موتور جستوجوگر مقاله هایی از سایت شما ، به عنوان پیشنهاد خوب به کاربران معرفی کند یا خیر.
تبلیغات درون صفحه : بودن زیاد تبلیغات در صفحه مورد نظر ، نسبت به میزان محتوای درون آن ، بسیار تاثیر گذار است. یعنی شما دارید هم رابط کاربری بدی به شخص مورد نظر ارائه می دهید. و هم او را مجبور می کنید که محتوا هایی را بخواند که نیاز به آن ندارد. پس این هم یکی از گزینه ها مهم در این شاخص به حساب می آید. چون اگر کاربر از محتوا درون سایت نسبت به معیار ها راضی نباشد ، از آن سریعا خارج می شود. و این یعنی امتیاز منفی!
دسته بندی و کوئری : همواره محتوای درون سایت شما بایستی طبق یک دسته بندی و کوئری ایجاد شود. این الگوریتم ، محتوای شما را نسبت به کوئری نیز بررسی می کند تا در صورت داشتن یا نداشتن تطابق با محتوا آن ، امتیاز مربوطه را به موتور جستوجوگر صادر کند.
تا الان بایستی این مطلب در شما جا افتاده باشد مهم ترین بخش قبولی در این الگوریتم بزرگ، تولید محتوای قوی ، نیاز کاربر ، جذاب و قابل فهم و از همه مهم تری منحصر به فرد باشد.
این مطلب باشید به این صورت گفته شود که شما باید نسبت به محوریت وبسایت خود تولید محتوا کنید.
به این صورت که اول باید نیاز کابر خود شناسایی کنید و استاندارد ها و نوع محتوا ، استاندارد ها نگارشی و سایر مواردی که در ایجاد یک محتوای هدفند برای پیروزی در آزمون google پاندا باشیم. همچنان بایستی این کار دشوار را به یک متخصص در زمینه سئو و یا به یک تولید کننده حرفه ای محتوا بسپارید. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با تیم ویا وب در ارتباط باشید.
خب این بحث جای کمی صحبت دارد اما میخواهیم به طور خلاص بگوییم. تولید محتوای هدفمند و ارزشمند، همواره یکی از مهم ترین عامل در سئو و الگوریتم پاندا است. اما صحبت در چگونگی تولید آن ساده و آسان است و انجام و عمل کردن به آن واقعا سخت و دشوار اما به برخی از مهم ترین عوامل آن خواهی پرداخت.
1- در تولید محتوای خود همیشه کیفیت را بالا تر از کمیت قرار دهید.
شما لازم نیست که تعداد زیادی مقاله در طول روز و یا ایام هفته انجام دهید. محتوا بایستی ارزشمند و تاثیر گذار برای کاربر و خود الگوریتم گوگل باشد.گاهی اوقات میتواند چندین برابر برابر بهتر از یک محتوای کوتاه و کم ارزش برای بهبود سئو سایت شما رقم زند.
2- سعی کنید به جای تولید محتوا نسبت به معیار های گوگل به معیار های مخاطبین و نوع باز نشر آن ها فکر کنید.
همیشه به این شکل است که شما پس از درج محتوایی و یا پستی در سایت خود ،منتظر نتایج سریع از google هستید. شما باید از تکنیک هایی استفاده کنید که کاربر ترغیب به بودن بیشتر در سایت، گذاشتن کامنت و نظر با نشر و اشتراک آن با سایر دوستان خود شود.
3- بیشتر با نیاز کاربر خود تولید محتوا کنید.
نیاز کاربر خود بشناسید و محتوای هدفمند خود در این باره بنویسید. همچنین در انتخاب برای کلمات کلید مربوطه باید هوشمنداه و کاربرانه تر وارد عمل شوید که در کوتاه ترین حالت ممکن از طریق افراد در گوگل سرچ شوند.
4- با معیار ها و الگوریتم ههای بیشتر گوگل نسبت به واکنش ها در صفحات مطالع کنید.
سعی کنید بروز باشید و همیشه این را به خاطر بسپارید که محتوای شما باید با استاندارد های گوگل و سئو شده نمایش داده شود. همیشه باید در تولید محتوا با استراتژی وارد عمل شد و هرچقدر بتوانیم رابطه بین کاربر ، google و خودمان را بیشتر بشناسیم و برنامه ریزی کنیم، برنده بازی خوهیم بود.
شما این را در نظر داشته باشید که سئو و خدمات مربوطه به آن ، مجموعه کار هایی هستند برای بهتر شدن نتایج گوگل در صفحات اول است. تولید محتوا یکی از مهم ترین بخش ها و زیر شاخه های بهنیه سازی است. اما شما برای تولید محتوا باید، با تولید کننده محتوا این ماجرا را در میان بزارید. خود متخصص سئو در برخی مواقع تولید محتوا انجام میدهد. اما برای یک رتبه و نتیجه خوب در panda algorithm باید همواره از یک متخصص در زمین تولید محتوا همکاری و کمک بگیریم.
این افراد با، که البته هر کدام در میزان سطوح مختلف، در تولید محتوا مهارت دارند و میتوانند به روش ها و متود های نویسندگی عالی، محتوای منحصر به فرد ، با ارزش ، نیاز کاربر و متناسب با هر حیطه، تولید محتوا انجام میدهند.
شما همچنان میتوانید با متخصصین این زمینه در تیم پویا وب در ارتباط باشین و در صورت نیاز آغاز به همکاری کنید.
خب یکسری مواردی هستند که افراد باعث میوشن که زا این الگوریتم به اشتباه برداشت کنند و میخواهیم به آنان بپردازیم.
1- گوگل پاندا تشخیض دهنده متن کپی! :
خب شاید این را هم از همان اول به این شکل درک کردید. اما در اصل گوگل پاندا همچنین وظیفه ای ندارد. میتوان گفت دارد اما به صورت الگوریتم دیگری که در مقالات دیگر خواهیم گفت. در واقع این الگوریتم یک سردسته است که به با ارزش بودن مطالب توجه و افراد را به تولید محتوای منحصر به فرد هدایت میکند.
2- الگوریتم پاندای گوگل مامور فنی وب است! :
در این مورد میخواهم سرم را به دیوار بکوبم. معلومه که نه! الگوریتم پاندا به هیچ عنوان مسائل فنی یک وبسایت را مورد بررسی قرار نمیدهند و هیچ دخالتی در ان موضوع ندارد. این مسئله به مسال رابط کاربری و امینتی به حساب می آید. یا مثلا سرعت و سایت و هاست و این موارد، به هیچ عنوان در این اینها دخالت ندارد, بماند که تمام این موارد بسیار بخش مهمی در زمینه سئو بحساب می آید.
3- بی ارزش بودن عوامل متنی دیگر و متن کاربر :
خب این مورد باز جای شکر دارد. ببینید الگوریتم به این صورت نیست که محتوا های فرعی یا کاربران را که در سایت درج می شود مورد بررسی قرار دهد. اما بی تاثیر هم نیست، لذا شاید شما وبسایتی دایرد که در آن کامنت های چند صد تایی میگذارندو یا کاربران میتوانند در آن محتوا ، عکس و سایر چیز هارا اضافه کنند. تاثیر زیادی ندارد ولی در صورت مهم بودن و نوع سایت و نوع کاربری و همچنین محتوا درج شده خیلی اهمیت دارد. شما یک وبسایتی مثله دیوار را در نظر بگیرید که هر روزه بیش از صد ها کالا در آن توسط افراد درج میشود و شاید متن کالا و یا عکس کالا ها بهم شباهت دارند. در این صورت سایت کلا منهل و از بین میرفت. این موارد در سایر وبسایت ها با الگوریتم ای دیگری مورد بررسی قرار میگیرند.
الگوریتم پاندا محتوا را حذف میکند! :
خب این یک بور نیمه غلط است. چرا ؟ چون الگوریتم اصلا اجاره حذف مطالب سایت را ندارد. در واقع الگوریتم شروع به حذف مطالب در نتایجه جست و جوی گوگ میکند. پس جای نگرانی نیست. اما همیشه باید از محتوا هایی داخل سایت استفاده شود که کمی پیش بالاتر گفتیم و استاندار های آن را نام بردیم. بدین ترتیب به هیچ مشکلی بر نخواهید خورد.
الگوریتم پاندا برای جریم وبسایت ایندکس نمیکند: خب اینم یک باور نیمه غلط دیگه. ببینید گوگل پاندا فقط شما را از نتایج یا حذف میکنه یا بر اثر امتیاز منفی به طور کلی رشد و دیده شدن سایت شما در صصفحات اول کمتر میشه. و این یک جریمه سنگین بحساب میاد و باید از همچین اتفاق هایی پیشگیری کنید.
به جرعت میتونم بگم که بر طرف کردن این جریمه سنگین، بهای سنگیینی میخواد تا پرداخت شه، نه بهای مالی ، بلکه بهای زمانی در این حین اگر جریمه شوید ممکن این جریمه مثله ویروس رشد و به سایر نقاط وبسایت شما بره و سایت رو کلا رتبه پایینی بهش تعلق بگیره.
اما در کل نشدنی نیست و کمی زمان بر است و باید همیشه به قول ضرب المثلی (دست پیش بگیری تا پس نیفتی)
شما میتوانید با تیم پویا وب در تمام امور سئو و ولید محتوا در ارتباط باشید و در صورت نیاز با یکدیگر آغاز به همکاری کیند.
خب در این صورت شما کار بسیار سختی خواهید داشت و خب در اولین قدم باید ببنید این وبسایت ارزش دارد تا روی وقت صرف شود یا خیر؟
در کل اگر در هر حالتی شما محتوای بی ارزش و یا کپی دارید و یا اینکه محتوای جذاب و استانداردی نیست، یک روند سقوطی در google search console خواهید داشت.
در هر دو صورت شما باید بیایید مطالبی از سایت دیگر برداشته و یا مطالب غیر استاندارد و محتوای بی ارزش و بدون جذابیتی دارید را حذف کنید و با ابزار remove URLs در google console اقدام حذف آدرس مقالات و محتوای وبسایت خود کنید.
شما همچنان میتوانید برای مشاره در این زمینه و یا سئو و همچنین تولید محتوا به تیم ما ، یعنی پویا وب تمسا بگیرید و در صورت تمایل آغاز همکاری کنیم.
تماس با پویا وب
آژانس طراحی سایت پویا وب با طراحی وب سايت حرفهای و طراحی فروشگاه اینترنتی بيش از پانصد شرکت و ميزبانی بيش از هزار وب سايت، فعاليت رسمی خود را از تابستان سال 1395 آغاز کرده و همواره میکوشد خدمات خود را با بالاترين کيفيت ممکن و با بهرهگيری از جدیدترین متدها به شما ارائه دهد.