از مهم ترین بحث هایی که در راه انداختن site پرسیده میشود ، این است که قالب سایت چیست. بیشتر اوقات این را میگویند که theme یا همون قالب چیز مهمی در سایت نیست و برای راه انداختن site فقط لازم است که المان مورد نظر در site وجود داشته باشند. این را به شما بگویم که دقیقا همین المان ها هستند که در theme مورد نظر ما ایجاد میشوند و نیاز است تا برای راه اندازی یک سایت شما قالب مرتبط به نوع کسب و کار خود را اشته باشید.
تمام مواردی که در راه اندازی یک سایت مورد نیاز هستند این است که یک رابط کاربری داشته باشید و این المان های که میگویید را در خود جای دهند. قالب سایت ، همان جای گیرنده این موارد است. همچنین سایت تمام کار های فراخوانی که در ایندکس کردن نیاز است را در خود جای داده.
چگونگی پیدا کردن theme و نصب آن روی site ، و همچنین بهترین قالب ها برای حوضه کاری شما را در این مقاله مورد بحث قرار خواهیم داد. از شما میخواهیم در ادامه این مقاله که قالب سایت نام دارد با ما همراه باشید.
سر فصل ها :
پادکست مقاله
خب قالب سایت همان تمپلیت یا template است. و همانطور که از اسمش پیداست ، theme است ، در اصل تمپلیت سایت ، پوسته و رابط کاربری و فراخوانی ها پیشفرضی است که برای صورت گرفتن یک site نیاز است.
تمپلیت site همچنین به ویترین وب سایت شما خلاصه میشود. تمام سطون ها ، المان ها ، اشکال و رنگ آمیزی ها ، فونت ها ، اندازه ها ، و یا خلاصه همان template site شما را قالب سایت گویند.
شما این را در نظر داشته باشید که theme یک ویترین پیشفرض است و برای اینکه این وبسایت متفاوت و theme متفاوت شود ، نیاز است دیزاین شود. اما هر site به شکل ها متفاوت نسبت به نوع site و کاربری و بیزینس مختص آن.
بیشتر بخوانید : طراحی پرتال ، طراحی 💯 حرفه ای پرتال سازمانی
ببینید ، شما برای اینکه site شما به طور کامل خلق و خو به خود بگیرد و قابل کار کردن باشد نیاز به قالب سایت دارد. با خودتان یک site را که فقط لینک دارد و هیچ المان در سر جای خود نیست را تصور کنید. خب مسلما این site با اینکه راه افتاده ، ولی بلا استفاده است.
یک site برای اینکه بتوان تمام محصولات ، نوشته ها ، متن های معرفی ، عکس ها ، ویدیو ها و رسانه ، صفحات متعدد ر حال فراخوانی ، رابط کاربری و… درآن به درستی درج شوند و به شکب کاملا مناسب نمایش داده شوند. نیاز است که یک تمپلیت یا theme در خود داشته باشد که این تگ هار فراخوانی را به یک استایل کلی تبدیل کند تا هم قابل استفاده باشد ، و هم قابل فهم برای کاربر داشته باشد.
در نظر داشته باشید که تم site ها تعداد های بسیار زیادی دارند. همچنین برای هر نوع site با هر نوع رابط کاربری ساخته شده. و باید نسبت به ملاک های مهم این تم انتخاب شود.
ملاک های مهم در انتخاب قالب سایت
در حین خرید یا طراحی قالب سایت ، باید یکسری نکات را در نظر داشته باشید که در آشنده دچار مشکل نشوید. در ادامه به تعدادی از این موارد خواهیم پرداخت.
قالبِ نسبت به نیاز: ببینید شما در تهیه و یا طراحی تمپلیت سایت باید این را در نظر داشته باشید که نسبت به نیاز کارتان قالب تهیه و یا طراحی کنید. زیرا هر وب سایت نباید بیش از تعدادی مشخصب نسبت به کار های درخواتسی در آن المان ایجاد کند. این کار در سئو و افزایش سرعت سایت شما نیست تاثیر دارد.
UI خوب کار کنید: UI یا همان رابط کاربری ، مواردی هستند که به این شکل گفته میشود. المان ها و رسانه های موجودر در site طوری قرار گیرند که هم زیبا شانشد و هم کاربر جذب باشد و آن را در وب سایت دچار سردگمی نکند.
تمپلیت site واکنش گرا: واکنش گرا یا همان responsive بودن theme از بزرگترین و مهم ترین مسائل قالب site و خود وب است. منظور از واکنش گرا بودن site ، تغییر پذیر و بهم نخوردن دیزاین و رابط کاربری site در صفحه نمایش های متفاوت همچون گوشی ، لپتاب ، تبلت و کامپیوتر است.
خب این سوال کمی غی منطقی است و نکته ای که حائز اهمیت است این است که ، شما قالبی را که تهیه میکنید و یا از صفر خودتان آن را صفحه سازی میکنید ، باید جدای مواردی که بالا گفتیم ، از امکاناتی برخوددار باشد که ، نیاز کاربر و خود دارنده site است.
مثلا کسی که site فروشگاهی دارد. خب نسبتا امکانات بیشتری باید در قالب site خود داشته باشد. مانند طرح های شبکه ای متفاوت. و یا کسی که site فروش لباس دارد ، باید از اسلایدر های جذابی در site خود استفده کند. یا حتی در مورد دیگر سایتی که نیازمند این است که هدر و فوتر واکنش گرا و مینطور با کیفیت هستند باید در امکانات theme این فراهم باشد که بتوان هدر و فوتر خوبی برای تدارک دید.
پس نمیتوان گفت کدام theme بهتر است . ولی در ادامه به تعدای از قالب های خوبی وردپرس خواهیم پرداخت. در کل theme باید نسبت به ملاک های بنیادی و حیاتی مشترک شناخته شوند و در آخر نسبت به نیاز کارخودمان قالب site مورد نظر را طراحی و یا تهیه کنیم.
بیشتر بخوانید : خرید دامنه 100% حرفه ای + فیلم آموزشی
همین الان که دارید این مقاله را میخوانید ، بیشتر از نیمی از وبسیات های فعال در تمام حوضه ها ، از سیستم عامل وردپرس هستند. وردپرس یک cms یا (سامانه مدیریت محتوا) است که هم اکنون که بیشتر از 20 سال از عمر آن گذشته و حتی کد نویسان طراح site ، برای این سیستم عامل دارند کد نویسی میکنند.
طراحی قالب وردپرس ، از معروف ترین ، معقولترین و مقرون به صرفه ترین طراحی تمپلیت است. همواره این را در نظر داشته باشید که طراحی theme از زیر شاخه های طراحی theme است. همنیطور شما میتوانید با جست و جویی کوتاه در اینترنت تم های بسیاری را پیدا کنید.
قالب ها وردپرس معمولا برای راحتی متقاضیان site ، یک دموی کلی توسط طراح و کد نویس در آن درج شده که با نصب کامل آن در سایتتان ، میتوانید از همان دمو استفاده کنید.
اما ما میخواهیم قالب سایت طراحی کنیم نه اینکه کپی یا متشباه استفاده کنیم. در این حالت شما بعد از نصب قاب ، توسط خود صفحه ساز theme و یا در صورت نیاز و حرفه ای تر دن ، میتوانید از افزونه های صفحه ساز حرفه ای استفاده کنید. سپس با این پلاگین ها میتوانید طراحی قالب وردپرس انجام دهید.
این را هم در نظر داشته باشید که همان قالب ها هم توسط کد نویسان طراحی شده. و شما برای اینکه یک طراحی قالب وردپرسی داشته باشید ، باید آن را به متخصص طراحی site بسپارید تا تمام این کار راب رای شما انجام دهند.
تهیه قالب سایت فروشگاهی برای یک فروشگاه اینترنتی
همچنان افراد بسیاری زیاد هستند که میخواهند یک فروشگاه اینترنتی برای بیزینس خود و یا کسب درآمد از طریق دیگری توسط یک site فروشگاهی داشته باشند. در اولین قدم که تا الان بحث قالب site بود ، شما باید یک قالب سایت تهیه کنید.
در صورت همچنین قصدی ، این را باید بدانید که قالب های بسیاری هستند که در عنوان قالب فروشگاهی در حال ارائه هستند. اما مورد مهم این است که آیا این قالب اصلا طبق ملاک های یک theme فروشگاهی هستند یا خیر. و یا همینطور توسط یک طراح site فروشگاهی این مورد باید رعایت شود که امکانات و cms و یا حتی رابط کاربری آن نسبت به کار و نیاز ما طراحی شده یا خیر؟
اگر قصد طراحی و یا تهیه یک سایت فروشگاهی در هر زمینه ای دارید ، میتوانید با متخصصین ما یعنی پویا وب در این حوضه در ارتباط باشید.
مهم ترین ملاک هایی که یک قالب سایت فروشگاهی باید داشته باشد را در زیر به آنها خواهیم پرداخت و حتما ، اگر قصد را اندازی فروشگاه اینترنتی دارید ، باید درنظر بگیرید.
سازگاری theme با پلاگین ووکامرس: ووکامرس یا به انگلیسی (woocamers) است که به خدمات فروشگاه اینترنتی و یا همان کسب و کار در قالب آماده سایت و فروش را ووکامرس میگویند. theme شما باید در هنگام درج محصولات و یا سایر مواردی که در بستر افزونه ووکامرس است را سازگاری داشته باشد.
پشتیبانی از المان طرح شبکه ای: خوب شاید این مورد کمی اسم عجیبی داشته باشد. اگر در سایت ها فروشگاهی کمی دقت در سایت ها داشته باشید متوجه میشوید. در سایت ها فروشگاهی ، محصولاتی که درج میشوند ، هر آیتم در باکسی کاملا بهینه شده قرار دارند ، این باکس ها همان طرح های شبکه ای هستند که باید این المان در خود قال فروشگاهی باشد تا حین ثبت محصول و یا حتی مقالات و سایر موراد مرتبط به آنها ، انتخاب شوند.
سازگاری قالب با افزونه های صفحه ساز: افزونه های صفحه ساز که در وردپرس بسیار معروف هستند. باید با قالب ما درصورت ایجاد تغییرات در صفحات ، نوشته ها ، بایگانی ها و… سازگار باشد. همچنین در صورت درج محصول جدید برخی ویرایش ها با صفحه ساز ها صورت میگیرد. پس سازگاری قالب سایت فروشگاهی به صفحه ساز ها بسیار مهم هستند.
قالب آماده سایت و یا قالب اختصاصی؟
خب اول نیاز است که فرق این دو را بدانیم . قالب ها آماده همان قالب هایی هستند که یک دمو پیشفرض دارند. و در برخی موارد از این theme ها در وردپرس و یا حتی cms شخصی ها قابل اعمال تغییرات زیادی نیستند.
قالب آماده سایت به دسته از تم هایی گفته میشوند که حتی در صورت تغیر پذیری از یک دمو پیشفرض و تکراری از سایت های دیگر ساخته شده. و فقط برای راه اندازی یک سایت مناسب هستند. شما دسسترسی زیادی در این نوع قالب ها ندارید.
اما theme های اختصاصی به قالب هایی گفته میشوند که یک پوسته را به شما تعلق میدهد. و حالا شما میتوانید تغیرات خود را روی آن قالب ایجد و یک رابط کاربری جدید و کاملا متفاوت به بازدید کنندگان سایت خود ارائه دهید. این قالب اختصاصی معمولا به دست خود طراح سایت و یا حتی کد نویس طراحی میشود.
پیشنهاد میشود طبق مواردی که گفته شده و خواهد شد ، با یک دید کاملا باز و حساب شده theme تهیه کنید.
شما میتوانید تمام مراحل طراحی سایت ، اعم از طراحی قالب ، دیزان ، UI , UX و … را به تیم ما یعنی پویا وب بسپارید و از یک طراحی سایت بینظیر لذت ببرید.
بهترین قالب آماده سایت کدامند؟
همانطور گفته شد بهترین قالب های آماده برای سایت ، theme هایی هستند که با تمام پلاگین ها ، مخصوصا صفحه ساز ها ، سازگاری داشته باشند. در زیر نام برخی از این theme ها را نام خواهیم برد.
Hello elementor رایگان همه کاربره به غیر از فروشگاهی
Sahifa رایگان بلاگ متنی
Neve رایگان شرکتی
Be theame پولی همه کاربره به غیر از فروشگاهی
Real home پولی مشاور املاک و شرکتی
Woodmart پولی همه کاربره به خصوص(فروشگاهی)
Impreza پولی همه کاربره
توجه داشته باشید که تمامی این قالب یک دمو آمداه دارند اما در زمینه های مختلف که در رو به روی هر کدام درج شده. برخی که همه کاربره خالی نام گذاری شده اند ، فروشگاهی اما در حد فروش و یا معرفی تعداد کمی محصول را دارند. زیرا در مدیریت آنها از جانب قالب site دچار مشکل میشوید.
یکی از مواردی که میتوان به اندازه یک کتاب حرف زد ، مسئله رسپانسیو یا همان واکنش گرا بودن است. نشان دادن قالب در هر شرایط اندازه صفحه نمایش ها ، از مهم ترین ویژگی آنها بحساب می آید.
از سال 2015 به بعد ، طبق ابلغیه بسیار مهمی که زا سمت گوگل رسید ، پاین رفتن سایت ها غیر واکنشگرا است. رسپانسیود بودن قالب site از مهم ترین موارد در رابط کاربری و همینطور سئو سایت است. اینکه سایت شما در هر شرایطی واکنش گرا باشد ، تمامی المان ها آن در هر صفحه نمایشی بهم نریزد ، یک مزیت بزرگ بحساب می آید.
جدای این مسئله ، در تهیه قالب آماده سایت بباید این را هم در لیست موارد تحقیق در مورد قالب بگذارید که واکنش گرا باشد.
همچنین باید طراحی قالب وردپرس شما و یا طراح سایت را همواره بررسی کنید که از این بابت از سمت موتور جست و جو رتبه پایین نگیرید.
بیشتر بخوانید : طراحی سایت شرکت + (ساخت اپلیکشن اندروید سایت برای شرکت شما)
یکی از مزایا مهم طراحی سایت با وردپرس ، امکانات بیشتر آن نسبت به cms شخصی است. شما اگر قصد داشتن یک وب سایت خوب دارید ، میتوانید با وردپرس یک سایت با تمام مواردی که بالا گفته شد طراحی و سپس از آن کسب درآمد کنید.
اما این را در نظر داشته باشید که وردپرس به همین راحتی هم نیست ، شما برای داشتن راحت یک سایت با وردپرس ، باید از قالب آماده سایت استفاده کنید. البته اگر قصد دارید خودتان و در کوتاه مدت به نتیجه برسید.
اما اگر قصد داشتن یک وبسایت کاملا اصول را دارید. و یا اینکه میخواهید یک قالب کاملا اختصاصی را در وبسایت خود داشته باشید. میتوانید با متخصصین این زمینه که در تیم ما فعالیت دارند در ارتباط باشید. تا یک قال اختصاصی در وردپرس برای شما تدارک ببیند و از آن بهترین استفاده را برای کسب درآمد کنید.
طراحی site و همینطور تمپلیت site ، یکی از حیاتی ترین مسائل یک بیزنس در فضای مجازی است. اگر شما قصد دارید که وب سایت شما توسط گوگل و کاربران بهترین نتیجه و فید بک را از قالب سایت بدهند ، باید آن را به متخصصین این حوضه بسپارید
هر چقدر site مورد نظر ، طبق اصولی که بالاتر ، در مورد ویژگی های یک قالب خوب ، کاربردی و سازگار بودن آن با سایر موارد طراحی شوند ، نتیجه بیشتری از بازدید کنندگان site خود میگیرید.
همیشه از بهترین مشاورین و مخصصین این زمنیه درخواست این کار را بکنید.
تیم پویا وب با داشتن سابقه ای بیشینه در این زمینه میتواند ، قالب سایت خوبی برای site شما طراحی کند. اگر تمایل به همکاری در این حوضه با تیم ما دارید در اولین فرصت با ما تماس بگیرید تا یک مشاوره خوب در این حوضه هم به شما تعلق گیرد.
امیدواریم که از این مقاله بهترین برداشت را کرده باشید و برایتان مفید واقع شده باشد.
تماس با پویا وب
آژانس طراحی سایت پویا وب با طراحی وب سايت حرفهای و طراحی فروشگاه اینترنتی بيش از پانصد شرکت و ميزبانی بيش از هزار وب سايت، فعاليت رسمی خود را از تابستان سال 1395 آغاز کرده و همواره میکوشد خدمات خود را با بالاترين کيفيت ممکن و با بهرهگيری از جدیدترین متدها به شما ارائه دهد.