اگر وبسایتی دارید که برایتان مهم است سئو خوبی به آن تعلق بگیرید و همچنین سرعت بازدید از صفحات وب شما بالا باشد. بایستی همواره با معیارهای لود سایت آشنا باشید. از طرفی این معیارها بسیار زیاد و هرکدام مهم و حائز اهمیت هستند. این مقاله که si چیست نام دارد ، به یکی از این معیارهای مهم اشاره دارد که در ادامه با آن بیشتر آشنا میشویم.
این را باید بدانید که در مراحل لود سایت و همچنین نوع الگوریتم امتیازدهی موتورهای جستوجوگر ، به این شکل است که باید تمام مراحل و پروسه لود سایت را بررسی و سرجمع آن را محاسبه و به وبسایت مذکور امتیاز میدهد. اما si چیست؟
اس ای معیاری است که آن را در ابزار سنجش سایت gtmetrix میتوانید ببینید ، اس ای به تنهایی یک شاخص اندازه گیری نیست و از تقسیم بندی ها و شاخص و معیارهای متفاوت از لود یک سایت ، به شما اطلاعاتی را ارائه میدهد که در جهت ایجاد کردن یک سرعت لود خوب برای سایتتان است.
بهطور کلی اگر بخواهید به جواب سؤال اینکه si چیست برسید ، این مقاله را برای شما آماده کردهایم تا بتوانید با آن و معیار و شاخصها بهخوبی آشنا شوید و همچنین آن را برای داشتن یک سئو سرعت لود خوب سایت بهینه کنید.
بیشتر بخوانید : سئو سایت، ۰ تا ۱۰۰ نکات سئو سایت
پادکست :
Speed index مخفف این شاخص است ، به این شکل است که از دید دیگری به ماجرا لود سایت نگاه میکند و با سنجش زمان لود محتوای کامل در لحظه اول سایت بدون اسکرول ، آن نیز مشخص میشود. شما یک وبسایت را وقتی روی لینک آن میزنید تجسم کنید. از نقطه 0 لود تا نقطه بهعنوانمثال 95 درصدی محتوا در قسمت اول سایت بدون اسکرول در نظر بگیرید.
این طول لود را به 10 قسمت تقسیم کنید و به این دید که محتواهای اول صفحه که در حال لود است ، در چند ثانیه ، نسبت به چند درصد از قسمت موردنظر ، برای کاربر قابلدرک و فهم است.
قبل از اینکه کمی واضحتر به این موضوع که دقیقتر si چیست بپردازیم ، بیایید به سایر معیار که نقش مهم و حائز اهمیت در کنار speed index دارد را معرفی و بررسی کنیم.
البته این را در نظر داشته باشید که معیارهای دیگری ممکن است وجود داشته باشد که در این مقاله گنجایش گفتن آن نیست و میتوانید درباره آنها بهطور کامل در مقالات دیگِ پویا وب مطالعه کنید.
مورد اول Speed Index و SI : به شاخص سرعت بارگذاری یک سایت اشاره دارد. سرعت بارگذاری و لود اطلاعات در هر سایتی را نسبت به آیتمهای موجود در آن را با این معیار نشان میدهند. این معیار با تقسیمبندی تمام عوامل لود در مدتزمان کلی به یک نتیجه خواهد رسید که آن را به شما به ثانیه خواهد گفت.
مورد دوم first contentful paint و fcp : همان موضوع این مقاله است ، یعنی از سی پی چیست؟ اینجا یکی از ریز معیارها ملزم به گفتن است. قبل از خود FCP معیاری به نام FP وجود دارد که قبلاً معیار اندازهگیری با آن بوده و آلان دیگر جوابگو نیست. مورد سوم Largest Contentful Paint و LCP : به معیاری گفته میشود که آیتمهای موجود در صفحه کاملاً بارگذاری شده است و برای کاربر قابلدرک و رؤیت است. این معیار از سال 2020 برای تجربه کاربری بهتر کاربران در لایت هاوس (lighthouse) ایجاد و تائید شده.
مورد چهارم Time to Interactive و TTI : که به میزان و معیاری گفته میشود یک site قابلیت تعامل با کاربر را دارد و مرورگر ما نیز قابل انجام دستورات مربوطه را داشته باشد.
مورد پنجم Total Blocking Time و TBT : بهطورکلی زمان بین دو معیار FCP و TTI را اندازهگیری میکند. این مقدار ، به زمانی گفته میشود که کاربر کلاً هیچ دسترسی و قابلیت کار کردن با آیتمهای درون سایت ، از لحظه ظاهر شدن تا بندر شدن کامل را ندارد.
مورد ششم Cumulative Layout Shift و CLS : به معیار و امتیاز عملکردی گفته میشود که از ثبات بصری در حین رندر های آخر وب site درخواست شده ، توسط مرورگر است. این معیار و متریک اندازهگیری ، جابجاییهای غیرمنتظره و یهویی عناصر و المانهای موجود در سایت را اندازهگیری میکند و به آن امتیاز میدهد.
معیارهای حائز اهمیت و نکات مهمی در جهت آشنایی کامل با gtmetrix وجود دارد ، که برای سئو کردن یک site بسیار مهم است.
در نظر داشته باشید که تمام معیارهای بالا برحسب زمان و کیفیت در آن مربوط است که بایستی طبق تمامی این الگوها ، طراحی و سئو site صورت بگیرد.
بیشتر بخوانید: بهینه سازی سایت کاملا تخصصی و حرفه ای
ببینید بهطور کلی معیار speed index یک معیار مجزا نیست ، اما محاسبات و اطلاعاتی که بهخودیخود ارائه میدهد بسیار مهم و حائز اهمیت است. اما این اطلاعات توسط این متریک به شکل دیگری اندازهگیری میشود. این معیار با نسبت به درصد لود از قسمت اول صفحه بدون اسکرول ، با در نظر گرفتن زمانی که برای آن مقدار لود صرف شده ، به performance جی تی متریکس امتیاز میدهد.
اما مواردی دیگری در اندازهگیری این متریک حائز اهمیت است که اطلاعات سرعت ایندکس شدن صفحه شمارا کاملتر میکند. این معیار با تأثیر متقابل با دو معیار اصلی و مهم دیگر که FCP و LCP نام دارد ، امتیاز کلی یک سایت را در مدتزمان لود مذکور ارائه میکند. اما سؤالی که پیش میآید این است که اصلاً دلیل افزایش si چیست و چرا باید با این دو متریک مهم دیگر در ارتباط باشد.
بگذارید با گفتن یک مثال بیشتر با این مجار آشنا شویم.
دو سایت متفاوت را در نظر بگیرید. یکی را A و یکی را B مینامیم. هرکدام از این دو سایت را در معیار زمانی 3 ثانیه بررسی میکنیم تا تفاوت آن را متوجه شویم.
در اولی لحظه لود ، یعنی ثانیه 0 هردوی این سایت 0 درصد نیز لود دارند. پس باید به دو مرحله بعدی دقت بیشتری داشته باشیم.
سایت A در 0.5 ثانیه اول در حدود 40 درصد محتوا آن بارگذاری و به نمایش گذاشتهشده و سایت B حدود 5 درصد از محتوا آن.
در ثانیه 1 مورد A حدود 80 درصد و مورد B در حدود 30 درصد از محتوا در قسمت اول صفحه قابلدیدن است.
در 1.5 ثانیه که مرحله آخر بهعنوانمثال بهحساب میآید ، وب A حدود 99 درصد از محتوای اول به نمایش گذاشتهشده و حتی رابط و تجربه کاربری آن برای بهرهگیری از المانها برای خود کاربر فراهمشده. اما در وب B هنوز در حدود 50 تا 60 درصد از محتوا بارگذاری شده و زمان میبرد تا لود کامل صورت بگیرد.
حال که این مراحل را موردبررسی قراردادیم ، متوجه شدیم که این معیار si چیست و چگونه اطلاعات مورد ارائه خود را محاسبه میکند.
یعنی تمام مراحل و معیارهای لود در این متریکس نقش دارند. و از طرفی با نقش داشتن آنها ، به شکل و الگوریتم خاص دیگری که در بالا برای شما توضیح دادیم ، سنجش این شاخص یعنی speed index صورت میگیرد.
در نظر داشته باشید که با بهینه کردن کلی این مورد ، شما سایر معیارها و متریکهای دیگر را نیز بهینه کردهاید که در ادامه بهطور کلی به این موارد خواهیم پرداخت.
در این قسمت از مقاله si چیست میخواهیم به نتایج این معیار بر روی سئو سایت از دید کاربر وبمستر یک دید و مطالعه کلی داشته باشیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
از زمانی که بیشتر کارهای روزمره با اینترنت شده ، بیشتر مردم در فضای مجاری هستند و بهعنوان یک فرهنگ در کل جهان پخش و مرسوم شده. این فرهنگ از بابت ذهنی و روانشناسی روی افراد نیز تأثیر گذاشته و از بابتی چون بیشتر افراد و کاربران دنبال نتایج سریع و رود هستند ، فضای مجازی و بیزینس ها هم نیز باید برای اینکه در ضرر نباشند ، نیازهای کاربر را فراهم کنند.
در حیطه لود سایت ، کاربر دوست دارد که در سریعترین زمان ممکن ، بهترین سایت با رابط و تجربه کاربری خوب (UI,UX) و با سرعتی بالا به او نمایش داده شود. پسنیاز است که بهینهسازیهای لازم انجام شود.
تأثیری که در بالا بودن سرعت ایندکس شدن صفحه در seo در اولین مرحله خواهد گذاشت ، کم شدن کاربر و رفتن آنها به سایتهای دیگر با رابط کاربری خوب و سرعت لود بالا است. سپس با کمتر شدن این رفتارهای انسانی ، رباتها و کراولر موتورهای جستوجوگر نیز نسبت به الگوریتمی که برای آنها تعریفشده است ، باعث میشود که آنها به سایت شما امتیاز پایینتری بدهند و در نتایج جستوجو کیورد های افت رتبه داشته باشید.
از طرفی این افت رتبه در بعضی مواقع باعث پنالتی شدن صفحه و سایت شما در موتورجستوجوگر خواهد شد. پس بهترین حرکت برای تأثیر خوب سئو از بابت si چیست ؟ بهینهسازی! بله بهینهسازی مواردی که باعث کند شدن و بالا رفتم تایم speed index شده است.
بیشتر بخوانید: منظور از رتبه سئو سایت چیست؟
همانطور که در قسمت قبلی به شما گفته شد ، اس ای و سایر موارد و معیارهای لود در صفحه سایت ، بر روی سئو بسیار تأثیرگذار هستند. پس باید به فکر بهینه کردن آن باشیم.
اما منظور از بهینهسازی si چیست و چرا باید آن را اصلاً بهینه کنیم.
بهینه کردن سرعت ایندکس شدن صفحه ، رفتارهایی است که یک وبمستر ، متخصص سئو یا طراح سایت باید انجام دهد. این رفتارها ، کارهای تخصصی در متریکهای دیگر و بنیاد و پایه اصلی سایت است. بهعنوانمثال بهینه کردن کدها و دستورهای جاوا اسکریپت و …
هدف اصلی آنهم تأثیر کردن در سئو سایت و افزایش بازدید کاربران در سایت شما است. همانطور که میدانید seo سا همان بهینهسازی موتورهای جستوجوگر ، مجموعه رفتارهای مناسبی برای این موتورها است که یکی از آنها ، همین بهینهسازی سرعت لود سایت و سرعت ایندکس شدن صفحه است.
اما مراحل شروع به بهینهسازی si چیست و چه کارهایی را باید انجام دهیم؟
اولازهمه شما باید سایت موردنظر خود را در ابزار gtmetrix سنجش کنید. بعد از واردکردن url صفحه موردنظر از سایت خود در این ابزار ، به یک سری اطلاعات خواهیم رسید که میتوانید همه آنها بهطور کلی و جامع در قسمت performane این ابزار مشاهده کنید. آن را کلیک کنید و معیارها را بررسی کنید.
البته در کنار معیار اصلی که گفته شد ، ریز معیارهای مهم و حائر اهمیت دیگری نیز وجود دارد که در سئو سایت بسیار تأثیرگذار هستند.
سپس اطلاعات مربوط به اس ای را که از سایت ما است را مشاهده میکنیم.
در مرحله بعدی از بهینهسازی اس ای باید این را بدانید که این شاخص با معیارهای FCP و LCP تأثیر متقابل دارد. یعنی شما بهینهسازی هرکدام از اینها بهصورت تخصصی ، درمجموع روی SI تأثیر میگذارید. اما خب برای بهینهسازی هرکدام از این موارد ، ما راه کارهای در مقالههای مخصوص این موارد آماده کردهایم. ولی در ادامه برای بهینهسازی اس ای ، روشها و رفتارهای کلی را به را شما آماده کردیم تا بتوانید از آنها استفاده کنید.
میتوانید برای اینکه بدانید بهینهسازی si چیست و به چه شکل میتوان آن را بهینه کرد مطالب قسمت زیر را بخوانید :
در ادامه به ترتیب هرکدام از موارد بالا را موردبررسی قرار خواهیم داد.
یکی از مهمترین عواملی که باعث افزایش تایم اس ای می شود این است که فایلهای جاوا اسکریپت آن ازلحاظ اجرایی و زمان آن بهینه شود. سایتها همواره یکسری کدهای جاوا اسکریپتی دارند که وظایف خاصی دارند و از طرفی این کدهای در صورت طولانی و غیراصولی بودن کدها ، سرور زمان بیشتری را صرف اجرا آن میگیرد و درنتیجه سرعت لود سایت پایین میآید. درنتیجه بهینه کردن کدهای جاوا اسکریپت ، آنها را کوتاه و سرعت بارگذاری را بالاتر میبریم.
یکی دیگر از بخشهای مهم جاوا اسکریپت در سایت، main-threadا است. این بخش برای مدیریت محتوا و آیتمهای درون صفحات است. بهطور کلی مرورگر برای نشان دادن کامل محتواها و آیتمهای موردنظر ، آن و کدهای مربوطه را میخواند و سپس اجرا میکند که در کل چون خواندن کدهای جاوا اسکریپت کمی دشوار است زمان برد تر خواهد بود. به همین دلیل یکی از راههای بهینهسازی …
… speed index این است که عملکرد موجود در هر فایل را کاهش دهید تا مدتزمان بارگذاری آن بهبود پیدا کند. دلیل اصلی آنهم این است که مرورگر تا زمانی که کدهای javascript قبلی را به اتمام نرساند ، قادر به خواندن محتوا و اطلاعات بعدی نیست و این سبب افزایش تایم si میشود.
درون هر سایتی ، محتوا ، آیتم و کدهای بلاتکلیفی وجود دارند که اصلاً کاربرد ندارد و هیچ استفاده از آنها نمیشود. از طرفی وقتی برای خواندن کدهای جاوا اسکریپت زمان زیاد صرف میشود. باید آن را ها حتماً حذف کنید تا به بهینهسازی اس ای سایت خود کمک کرده باشید. بهطور کلی فایلها ، اطلاعات ، کدها و دستوراتی که از آنها بههیچعنوان استفاده نمیشود. Cpu سرور را اشغال و پردازش را زیاد میکند و همین باعث میشود که سرعت ایندکس شدن صفحه کاهش یابد و روی سئو website تأثیر منفی بگذارد.
بودن اطلاعات در سایتی که کدهای مربوطه به آن و محتوای آن از منابع خارجی تأمین میشود در بیشتر سایتها عادی است. اما باید این را در نظر بگیرید مثلاً ویدیویی که در سایت و یا سرور تأمین اطلاعات دیگری است و باید کدهای اشتراکگذاری و نماش آن در سایت اصلی وجود داشته باشد. این حرکت در صورت اصولی کار نکردنش ، باعث میشود که زمان بسیار زیادی برای فراخوانیها گرفته شود و در آخر به مشکلهای لود سایت خواهی خورد ، اعم از همین اس ای.
اگر از اول این مقاله یعنی si چیست تا الان با ما همراه بودید ، متوجه شده اید که بیشتر فایلهای مشکلساز در speed index جاوا اسکریپت هستند و از طرفی این فایلها تا زمانی که مرورگر اولین فایلهای آن را در حال فراخوانی و لود است ، نمیتواند به کدها فایلهای بعدی برای اجرا کردن آنها برود. از طرفی با سنگین و پر اطلاعات بودن فایلهای javascript این مدتزمان طولانیتر خواهد و نمیتواند سریعتر به فایلهای بعدی دسترسی پیدا کند. پس با بهینه کردن آن به فایلهای کوچکتر و سبکتر ، میتوانید کمک چشمگیری به کاهش تایم اس ای کنید.
در حین بهینهسازی اس ای باید به برخی نکات و معیارها توجه داشته باشید. بهعنوانمثال هماهنگ بودن آن با شاخصها و معیارهای دیگر ، به ترتیب اجراشدن اطلاعات ، بهینهترین تایم برای لود si و …
اما در کل برای اینکه یک الگو برای اینکه بدانید چه تایمی برای بهینه کردن si مناسب است را برای شما در قسمت زیر آماده کردهایم.
بهترین تایمهای ارائهشده از خود جی تی متریکس اطلاعات بالا است اما ، شما باید تمام عواملی چون ، سرور سایت مذکور ، قالب سایت ، رسانهها و همچنین لیزی لود بودن آنها حائز اهمیت است.
از طرفی امتیازی که خود gt metrix برای performance در نظر گرفته ، 15 درصد از آن را شاخص si تأمین میکند
همینطور شما میتوانید برعکس وارد عمل شوید و با بهینهسازی FCP و LCP روی اس ای تأثیر بگذارید.
همواره با خود سؤال میکنید که بهترین روش برای بهینهسازی si چیست و خب طی تجربیاتی که داشتیم ، بهتر است کل مقوله بهینهسازی سرعت سایت و سئو آن را به یک متخصص در این زمینه بسپارید. دلیل هم داریم ، زیرا هم در وقت خود صرفهجویی میکنید و هم از طرفی بااینکه کمی به هزینه کردن نیاز است ، ولی به اصول پیش رفتن کل ماجرا طعن هستید.
متخصصان این زمینه با داشتن دانش و تجربه بالا در این زمینه میتوانند در سریعتر زمان ممکن بهترین فیدبک را برای سایت شما به ارمغان بیاورند.
اما خب بهطور کلی نیازمند هزینه کردن است.
طبق اصولی که در بالا برای شما کاربران گرامی گفتیم ، بهتر است هر چه سریعتر شروع به بهینهسازی اس ای سایت خود کنید. برای داشتن یک سئو خوب ، همواره باید در اطلاعات و زمینه آی تی سایتتان بروز باشید تا بتوانید از آن به بهترین شکل بهرهمند شوید.
در کل si یک شاخص و معیار کلی است که در صورت رعایت شدن میتواند کمک زیاد به سئو سایت شما کند. شما همچنین میتوانید با معیارهای دیگر در جی تی متریکس آشنا شوید و از آنها به بهترین شکل بهرهمند شوید. اما هر چه سریعتر این کار را اقدام کنید.
شما در صورت تمایل میتوانید تمام این پروسه بهینهسازی سرعت سایت و … را به گروه ما یعنی پویا وب بسپارید. گروه پویا وب با داشتن زمینه چندساله در حوزههای طراحی ، امنیت و سئو سایت از سایر رقبای خود چند قدم جلوتر است. شما میتوانید با یک تماس تمام پروسه بهینهسازی si و سایر معیارهای را به ما بسپارید.
از همراهی شما متشکریم.
تماس با پویا وب
آژانس طراحی سایت پویا وب با طراحی وب سايت حرفهای و طراحی فروشگاه اینترنتی بيش از پانصد شرکت و ميزبانی بيش از هزار وب سايت، فعاليت رسمی خود را از تابستان سال 1395 آغاز کرده و همواره میکوشد خدمات خود را با بالاترين کيفيت ممکن و با بهرهگيری از جدیدترین متدها به شما ارائه دهد.