شما حتما اگر یک طراح سایت و یا دارنده وب سایت هستید ، باید با ابزار های گوگل آشنا باشید. از معروف ترین این ابزار های ریگان ، google search console است. این ابزار جامع به شما کمک می کند ، تا اطلاعات کامل و رفتار های مناسبی در جهت ایجاد یک سئو خوب در سایتتان را دریافت کنید.
از ابزار های مهم در search console ، بازرسی آدرس یا همان url isnpection است. اما url inspection چیست و چگونه رو سئو سایت ما تاثیر دارد؟ برای پاسخ به سوال url inspection چیست در ادامه این مقاله پویا وب با ما همراه باشید.
از اسم این ابزار پیداست که با آدرس صفحات مورد نظر ما سر و کار دارد و خب دقیقا هم همینطور است. این ابزار با دادن آدرس صفحه یا همان url صفحه ، آن را بررسی می کند و اطلاعاتی برای شما ارائه می دهد که با آن بتوانید رو website خود تمرکز بهتری داشته باشید تا رتبه خوبی در seo کسب کنید.
مهم ترین مورد این ابزار درخواست کراولر برای ایندکس شدن است. crawler یا همان خزنده های گوگل ، ربات هایی هستند که سایت شما را بررسی میکند که در ادامه مقاله url inspection چیست ، به تمام این مسائل خواهیم پرداخت.
پادکست :
سر فصل ها :
شما دارنده وب سایتی هستید ، و خب صد در صد میخواهید روی سئو آن کار کنید و در نتایج اول گوگل به شما و از همه مهم تر به کاربران مورد نظر شما نمایش داده شود. خب در اینجا نیاز دارید که یک سری اطلاعات کامل و جامع از اتفاقات و صفحات درون سایت خود داشته باشید. اطلاعاتی که به شما کمک کند برای افزایش رتبه seo سایت خود رفتار های مناسب را در پیش بگیرید.
مسلما با ابزار رایگان google search console آشنا هستید و سایت خود را هم به آن معرفی کرده اید. اگر site خود را به سرچ کنسول معرفی نکرده اید حتما این کار را سریعا انجام دهید.
پس از معرفی سایت خود به سرچ کنسول ، به منویی خواهید رسید که معمولا با کمی انگلیسی بلد بودن به تمام معانی آنها خواهید رسید. قسمت های مختلفی همچون :performance ، overview ، url inspection coverage ، sitemap و …
در این قسمت میخواهیم به این بپردازیم که url inspection چیست؟
در واقع همانطور که در بالا گفتیم ، url inspection ابزاری برای بازرسی صفحات و آدرس های آن ها است. اما این بازرسی به چه شکل است و چرا باید انجام شود.
وظیفه اصلی url inspection چیست؟ این ابزار در سرچ کنسول به این شکل است که با ایندکس کردن صفحه منتشر شده شما ، اطلاعاتی از آن را برای شما استخراج می کند. اطلاعاتی نظیر آخرین خزش ربات گوگل ، خطاهای AMP ، درباره ارور دادههای ساخت یافته ، ارور Index coverage issues و …
شما با بازرسی صفحات و آدرس مورد نظر خود ، به چندین حالت و نتایج مختلف ، نسبت به محتوا و پایه ساخت آن صفحه خواهید رسید. این اطلاعات می تواند صحت کامل از صفحه مورد نظر باشد و یا البته ارور هایی جدی و یا همچنین ارور هایی قابل چشم پوشی باشند. به طور کلی باید با این مشکلات و حالت های مختلف به وجود آمده پس از وارد کردن url inspection ، آشنا باشید و از آن ها جلوگیری کنید و تا حد ممکن پس از بوجود آمدن این ارور ها ، آنهارا برطرف کنید.
برای استفاده از این ابزار در search console نیاز است که در آن به property مورد نظر خود (سایت های معرفی شده به سرچ کنسول) مراجعه کرده و درآن برای بررسی صفحه و آدرس مورد نظر ، از نوار بالای صفحه استفاده کنید. قسمتی که در آن برای شما نوشته شده ، inspect any url in …
توجه داشته باشید که برای بازرسی صفحه و لینک مورد نظر باستی حتما در property و سایتی که می خواهید قسمتی از آن بررسی و ایندکس شود ، باشید. اول در سرچ کنسول سایت مورد نظر خود را باز کرده و بعد url مورد نظر را در کادر بالای صفحه وارد کنید.
اما نتایج مشاهده شده بعد از وارد کردن آدرس در url inspection چیست؟
مهم ترین قسمتی که میتوان به آن اشاره کرد این است که ، بعد از رسیدن به نتیجه inspect گوگل ، به بخشی تشکیل شده از سه قسمت میرسید که به شرح زیر است :
در ادامه داستان url inspection چیست ، میخواهیم به مورد اول از مقادیر یعنی presence on google را در شرایط های مختلف مورد بررسی قرار دهیم.
شما بعد از اینکه صفحه مورد نظر خود را نسبت به url مختص خود در سرچ کنسول inspect کردید ، باید به یکی از 5 حالات زیر با داشتن موارد بالا در نتایج رسیده باشید که در ادامه مقاله url inspection چیست ، کاملا به آن ها خواهیم پرداخت.
URL is on google : مورد اول به این معنی است که ، صفحه و url مرتبط با آن میتواند در نتایج گوگل نمایش داده شود. به این صورت که اگر به عنوان مثال صفحه را منتشر کرده باشید ، از این طریق متوجه می شوید که این صفحه توسط google ایندکس شده و میتواند در نتایج حضور داشته باشد.
اما نکته حائز اهمیت این است که فقط میتواند حضور داشته باشد ، نه اینکه حتماً در نتایج نمایش داده شود. پس یعنی ملاک مهم دیگیری بایستی رعایت شود که صفحه و یا مقاله شما در نتایج کیورد سرچ شده حضور داشته باشد.
URL is on google , but has issues : مورد دوم یعنی اینکه ، هر چند آدرس وارد شده میتواند در نتایج سرچ شده حضور داشته باشد اما دلایل و مشکلاتی وجود دارد که باید رفع و برطرف شوند تا به مورد اول برسیم.
مشکلات و خطا های احتمالی ممکن است از جانب AMP نبودن صفحه باشد و یا اینکه مشکلاتی در داده اطلاعات و دیتابیس باشد که توسط google search console شناسایی شده است.
URL is not on Google : Indexing errors : مورد سوم به این معنی است که ، شما حداقل یک ارور بسیار مهم دارید و برای اینکه صفحه و آدرس مورد نظر شما در نتایج جستوجو کیوردها دیده شود ، بایستی این ارور ها را برطرف کنید. با آشنا بودن به ارور های index coverage و خطا های 4xx و 5xx ، میتوانید این خطای inspect را برطرف کنید.
URL is not on google : مورد چهارم جای کمی بحث دارد و ما برای اینکه به شما بگوییم ارور های url inspection چیست ، این قسمت را به 3 بخش از اضافه کردهایم. که در ادامه مطالعه میکنید.
بیشتر بخوانید :
URL is an alt version : مورد آخر و پنجم به این معنی است که آدرس درج شده درواقع alternate یک صفحه دیگر است یعنی صفحه وارد شده یک صفحه فرعی است و به صفحه اصلی خود در حال اشاره است (معنی ریدایرکت کردن نیست). صفحاتی مثل AMP، canonical و یا صفحاتی که نسخه موبایل یا دسکتاپ جداگانه دارند. در این حالت اصولا لازم به کاری نیست مگر در موارد خاص که جای بحث آن در این مقاله نیست.
coverage بخشی است که پس از وارد کردن آدرس صفحه مورد نظر در فیلد مخصوص ، پایین بخش presence on google نمایش داده میشود. خود این بخش از مقادیر زیادی تشکیل شده که هر کدام را به طور مختصر برای شمایی که جستو جو کرده اید url inspection چیست ، توضیح داده ایم.
در این بخش از ابزار URL inspection ما را به بخشی هدایت می کند که جزئیات بیشتری از مواردی چون آخرین خزش کراولر ، سایت مپ ، وضعیت صفحات ریدایرکت شده ، دسترسی رباتها ، فچ ، انواع rel ها در لینک و … در این بخش بررسی آخرین ایندکس را نیز نشان می دهد. بیشتر این امکانات در سرچ کنسول قدیم یا ، وبمستر تولز وجود نداشت.
Index coverage status
این بخش به شما می گوید که آیا صفحه مورد نظر شما درخواست کراولر شده است ، اصلا کراول شده است یا خیر. مهم ترین نکته ای که در این قسمت وجود دارد از ارور های متعدد ان قسمت که به crawl anomaly معروف است. تمام ارور های صفحات 5xx و 4xx از این قسمت می آیند باید از همین قسمت شناسایی و رفع شود. شما میتوانید با مطالعه و کسب اطلاعات بیشتر در مورد قسمت coverage ، با ارور آن ها آشنا و رفع کنید.
Sitemaps
این قسمت که اگر به فارسی ترجمه کنیم میشود ، نقشه سایت. خب بهاحتمال با این قسمت از وبسایت ها آشنا باشید. اما به طور خلاصه وار سایتمپ به نقشه راهی از برگه ها ، نوشته ها ، نمونه کار ها ، صفحات مهم دیگر ، کتگوری ها و … گفته میشود. سایت مپ باید به طور اصولی ساخته شود تا توسط ربات های موتور های جستو جو گر شناخته شود. اما کاربرد sitemaps در url inspection چیست؟
به طور کلی وضعیت لینک و آدرس موردنظر ما را در نقشه سایت مشخص می کند. بعد از درخواست خزش در سایت اگر به ارور N/A در این قسمت بخوریم ، یعنی صفحه موردنظر در دسترس نیست و باید از این بابت تصحیح گردد. به طور کلی در یک سایت بزرگ یک سایتمپ صحیح نیست ، بلکه باید چندین نقشه سایت کوچک برای آن ایجاد کرد تا در آینده به مشکلات بزرگی نخوریم.
Referring page
این قسمت به این معنی است که صفحه موردنظری که آدرس آن را در ابزار وارد کرده اید ، به طور مستقیم نبوده و از طریق لینک و یا ریدایرکت هایی ایجاد شده. اگر شما با عبارت “URL might be known from other sources that are currently not reported” روبهرو شدید به این معنا است که کراولر گوگل از مسیر مستقیم ، ریدایرکت و یا sitemap به آن نرسیده و از طریق مسیری نا شناخته و نا معلوم به آن رسیده است.
Last crawl
این ابزار از معروف ترین این مقادیر است ، به این شکل که آخرین تاریخ و زمانی که در سایت ما خزشی توسط کراولر ها صورت گرفته است را نشان می دهد. نکته حائز اهمیت این است که ، آخرین تاریخ crawl به معنی آخرین تغییرات ما نیست.
Crawl allowed؟
این قسمت به این معنی است که آیا ربات گوگل اجازه دسترسی به کراول کردن صفحه موردنظر شما را دارد یا خیر. که این دسترسی را می توان از قسمتی که کمی قبل تر در مورد آن بحث کردیم ، یعنی در فایل robots.txt ، آن را تغییر دهید.
Page fetch
این موردبررسی می کند که آیا ربات گوگل از جانب سرور سایت ، دسترسی به url درجشده دارد یا خیر. در صورت در دسترس بودن با جواب موفقیتآمیز بودن و در صورت در دسترس نبودن ، نا موفقیتآمیز بودن مواجه خواهیم بود.
Indexing allowed؟
به متاتگ ربات اشاره داره که آیا noindex است یا نه. یا ممکن است از طریق هدرهای http یک header با مقدار noindex فرستاده شود که این مشکل را ایجاد کند. منظور گوگل سرچ کنسول در این قسمت همین است.
User-declared canonical
با استفاده شدن از این تگ : درواقع اعتبار صفحه درج و منتشرشده را به آدرس canonical می دهد.
Google-selected canonical
این قسمت نیز همان بحث بالا است که به روایتی از دید ربات یا همان کراولر است. این به این معنی است که شما قالب خود را در canonical درج میکنید و آدرس دیگری به او میدهید. با درخواست کراولر ، این عمل حتماً با لینک درخواستی شما صورت نمیگیرد. گوگل باهوش مصنوعی خود تفکر ، و بعد تصمیم میگیرید که کدام آدرس صحیح است و کدام را باید کراول کند تا به آن اعتبار تعلق دهد.
به طور خلاصه این قسمت به مواردی اشاره دارد که search console شناسایی کرده و منظور از آن این است که ، شما آنها را ارتقا دادهاید و یا باید ارتقا دهید. منظور از موارد چون ارور هایی هستند که باعث شده در نتایج گوگل نمایش و ایندکس نشوید. البته باید این را در نظر داشته باشید که اینکه این اطلاعات در بیشتر اوقات خالی است و معمولاً بعد از ایندکس شدن به شما نمایش داده خواهد شد. اما تمام مقادیری که در جهت ارتقا هستند ، برای بهتر دیده شدن در نتایج گوگل است. برخی از مقادیر را در زیر این متن برای شما آوردهایم.
1- صفحات Mobile Usability
2- صفحات AMP
3- نتایج غنی و کامل یا rich result
4- پیغام Canonical URL
مورد اول : صفحه را درخواست کراول کرده اید ، آیا رسپانسیو است؟ آیا تجربه کاربری آن (UX) ، طبق اصول است ، آیا واکنشگرایی آن برای صفحات نمایش دیگر ، بهینهسازی شده یا خیر؟ این قسمت به رسپانسیو بودن صفحه اشاره دارد که بایستی طبق اصول جهانی ، طراحی و به کاربران و گوگل ارائه شود.
مورد دوم : این قسمت به معنی است که شما ارتقا لازمه در صفحات را به AMP انجام دادهاید یا خیر؟ با انجام دادن ارتقا لازم در جهت این کار ، در بخش enhancements در کنار گزینه AMP تیک سبز میگیرید.
مورد سوم : در صورت وجود داده غنی و یا نتایج غنی در آدرس و صفحه موردنظر به این اعلام ارتقا خواهید رسید. توجه داشته باشید که این اعلام وضعیت بیشتر در زبان انگلیسی کاربرد دارد تا فارسی.
مورد چهارم : این قسمت یعنی اینکه شما صفحه و آدرس موردنظری که درخواست کراولر کرده اید ، یک صفحه فرعی است و اعتبار آن canonical شده است.
با خود میگویید که مرحله بعدی در url inspection چیست؟ test live url از بخش هایی است که حائز اهمیت است. که باید در مورد آن نیز بحث کوتاهی داشته باشیم.
وقتی شما برای اولین بار صفحه را پس از انتشار در url inspection وارد میکنید ، با پیغام url is not on google مواجه می شوید. پس باید اول آن را در سرچ کنسول سایت خود ریکوئست ایندکسینگ دهید. با درخواست crawler برای صفحه موردنظر خود ، در قسمت بالایی گزینهای پر کاربرد به نام test live url وجود دارد.
درواقع این ابزار پر کاربرد با کلیک بر روی آن ، خواستار لحظهای ایندکس سایت خود توسط ربات های گوگل هستید. با این کار شما میتوانید بعد از تغییرات صفحه موردنظر خود ، نظر و اطلاعات ربات های گوگل را در اختیار داشته باشید.
این ابزار برای این ایجاد شده که تمام طراحی و تغییرات موردنظر در کوتاهترین زمان ممکن ، در سایت اعمال شود. زیرا بعد از درخواست کراولر در صفحه موردنظر توسط خود ایندکس اصلی گوگل ، حداقل 2 روز زمان میبرد.
اگر شما یک وبمستر حرفه ای و یا حتی مبتدی هستید. اگر می خواهید یک سایت خوب و رتبه سئو عالی نسبت به حوضه کاری داشته باشید. بایستی برای پیش رفتن آن طبق الگوریتم موتور های جستوجوگر اعم از گوگل ، همواره در سرچ کنسول ، سایت خود را معرفی کرده باشید و تمام مقادیری که در بالا معرفی شد را بشناسید و مطالعه کنید.
بنظرتان مزایا کسب اطلاعات از url inspection چیست؟
با کسب اطلاعات در این قسمت شما می توانید برای اینکه سئو سایت شما رشد صعودی داشته ، رفتار ها و کار های مناسبی را نسبت به اطلاعات داده شده در وب سایت خود ایجاد کنید.
همواره از معیار های مهم گوگل این است که وقتی شما سایتی را به شبکه جهانی برای کاربران ارائه می دهید ، باید طبق الگوریتم های کاربر پسند روی آن کار شده باشد. پس همین الان website خود را آنالیز کنید تا بتوانید نسبت به سایر رقبا و از وضعیت قبلی خودتان پیشرفت چشم گیری داشته باشید.
شما در صورت تمایل و صرفه جویی در وقت ، می تواندی تمام کار های خود در حوزه طراحی ، امنیت و سئو سایت خود ا به تیم ما ، یعنی تیم پویا وب بسپارید. با این کار یک سئو و طراحی اصول و طبق الگوریتم ، در مدت زمان کوتاه و هدفمند بر روی سایت خود ، خواهید داشت.
از همراهی شما انتهای این مقاله سپاس گذاریم.
تماس با پویا وب
آژانس طراحی سایت پویا وب با طراحی وب سايت حرفهای و طراحی فروشگاه اینترنتی بيش از پانصد شرکت و ميزبانی بيش از هزار وب سايت، فعاليت رسمی خود را از تابستان سال 1395 آغاز کرده و همواره میکوشد خدمات خود را با بالاترين کيفيت ممکن و با بهرهگيری از جدیدترین متدها به شما ارائه دهد.